– Noen samler på frimerker. Jeg samler på medaljer

Men Norges friidrettsstjerne er ikke interessert i å bytte bort noen av sine samleobjekter.

– Noen samler på frimerker. Jeg samler på medaljer. I motsetning til frimerkesamlere så bytter jeg ikke. Der er jeg kompromissløs, sier Karsten Warholm.

Neste mulighet for Warholm til å utvide samlingen sin er i EM og OL neste år.

Og en verdensrekord på 400 meter hekk er også et bra objekt for samlere.

Verden er urettferdig

– Alle vil jo ha i pose og sekk, men samtidig fungerer jo verden slik at man ikke får det. Verden er en urettferdig plass. Man må gjøre seg fortjent til ting. Jeg vet at det blir dritvanskelig å ta OL-gullet, og verdensrekorden er tøff å slå, understreker friidrettsstjernen.

– Du er så god at du har muligheten til begge deler?

– Jeg er jo veldig stolt av det vi har fått til. Det er jo litt unikt. Og det trigger meg.

– Hva måler du selv suksess i?

– Oi, nå begynner vi å komme inn på de dype spørsmålene her. For å være helt ærlig så kunne jeg tenkt meg og fått det spørsmålet i går, så jeg hadde fått fundert litt og gitt deg et grundig og godt svar. Jeg måler nok suksess i sportslig framgang. Samtidig er det så mange ting som må klaffe for å få til det. Såpass har jeg forstått. Jeg må blant annet trives.

Redd for å bli diva

TV 2 vet at presidenten i det europeiske friidrettsforbundet, som er norsk, har jobbet i det skjulte for å få endret programmet i EM. Svein Arne Hansen ønsket å flytte 400 meter før 400 meter hekk i mesterskapet. Fordi Warholm mener det er umulig å hevde seg i toppen på 400 meter med det nåværende programmet.

Hansen bekrefter overfor TV 2 at Warholms ønske er tatt til følge.

400 meter-finalen går torsdag 27. august. Finalen i 400 meter hekk går fredag 28. august. Det sier litt om posisjonen til vår friidrettsstjerne.

– Jeg er er jo livredd for å bli en diva, så jeg er opptatt av at en slik endring ikke skal ødelegge for noen andre. Og i tillegg: det er ikke bare jeg som skal tjene på en slik endring. Det er jo spennende å se om det går med en slik dobbel. Og klarer Hansen å få gjort noe med programmet så føler jeg meg forpliktet til å stille, jeg gjør det, sa Warholm til TV 2 før endringen ble bekreftet.

To tideler unna

Kevin Young 46,78. Det er er verdensrekorden på 400 meter hekk. Vår friidrettsstjernes personlige rekord er 46,98. Karsten Warholm er bare 20/100 unna, 2/10 eller med ord: Han er svært nær verdensrekorden på 400 meter hekk.

– Ja, ja, jeg hører hva du sier. Og det motiverer meg veldig. Altså, hvis jeg forbedrer meg som jeg har gjort de siste sesongene, så er det jo bare "peanuts" å ta den rekorden. Men det finnes ingen garanti for at jeg klarer det. Og det er, for å være ærlig, et latterlig høyt nivå for tiden på 400 meter hekk. Det er flere enn meg som har verdensrekord som gulrot. Og de to tidelene, som jeg må ned i tid, sitter sikkert langt inne, men tror det er mulig. Jeg gjør det. sier han.

400 meter - uten hekk

– Hvis vi fjerner hekkene så hadde det vel vært spennende å se hvor fort du kan løpe 400 meter. Verdensrekorden er 43,03, mens du har 44,87?

– Akkurat nå er jeg på en "misson", da.

– Som betyr?

– Å tyne hvor god jeg kan bli på 400 meter hekk. Og tro det eller ei, for meg er det morsomste jeg kan gjøre nå for tiden er å løpe 400 meter hekk. Så er det selvsagt spennende å se hvor langt jeg kan nå på 400 meter flatt. Jeg skal selvsagt løpe distansen også neste sesong, kanskje i EM, så vi får se.

– Passer det kanskje best å teste ut dette ett hundre prosent helhjertet i et år hvor det ikke er OL?

– Ja, jeg mener det er tåpelig å tulle med et slikt eksperiment i et år hvor OL er det store, sier Warholm.