SER FREMOVER: Joey Hardarson er allerede i gang med forberedelsene til neste sesong.
SER FREMOVER: Joey Hardarson er allerede i gang med forberedelsene til neste sesong. Foto: Terje Pedersen

– Ingen grunn til at vi ikke kan gjøre som Viking

Start sikret plassen i neste års Eliteserie etter en ellevill snuoperasjon mot Lillestrøm. Nå ser Start-trener Joey Hardarson allerede fremover mot neste sesong.

– Det er vanskelig å tenke nå i det hele tatt, uttalte Start-trener Joey Hardarson til TV 2 etter kampslutt.

Men han har allikevel rukket å tenke på hva han må gjøre for å holde Start i Eliteserien i årene som kommer.

Treneren ser på Vikings imponerende sesong, hvor de endte på femteplass i ligaen og vant cupen første året etter at de rykket opp, som motivasjon.

– Det er ingen grunn til at vi ikke kan få til noe lignende som Viking klarte i år. Jeg sier ikke at vi skal komme på topp fem, men vi skal jobbe oss oppover sakte men sikkert, og bygge videre på det arbeidet som allerede er blitt gjort.

Kontinuitet blir nøkkelen

Videre blir Hardarson konfrontert med en statistikk som viser at Start er det laget i Norge som oftest rykker opp eller ned.

– Det skal vi slutte med nå, ler Hardarson, før han fortsetter:

– Vi må finne en stabilitet og ro, så vi kan jobbe langsiktig. Det har vi gjort allerede, forsåvidt, denne sesongen. Vi har bra kontroll på spillerstallen og det som skjer etter sesongen.

Hardarson føler seg trygg på at han beholder ansvaret som hovedtrener inn i neste sesong, og får muligheten til å bygge videre på en gode sesongen.

– Vi håper på å ha kontinuitet i spillerstallen, og jeg regner med at vi i trenerteamet også får fornyet tillit.

Få utskiftninger

Økonomien blir også viktig for Hardarson å planlegge inn mot neste års sesong.

– Den økte økonomien ved å spille i Eliteserien har selvfølgelig mye å si, og vi har sånn sett fått mer stabilitet på den økonomiske siden ved å rykke opp. Vi har hatt noen budsjettmøter de siste dagene, så de må kanskje justeres nå.

Et økt budsjett kommer derimot ikke til å føre til at Start vil gå amok i overgangvinduet, ifølge Hardarson. Han er fornøyd med stallen han har nå.

– Når denne sesongen har lagt seg, så blir det å jobbe med spillerlogistikken og være så godt rustet til neste sesong som overhodet mulig. Vi har en stall nå som vi kan bygge videre på. Det blir ikke store endringer fra denne sesongen til neste, men vi skal selvfølgelig se på muligheten til å forsterke oss.