RETTEN: Harvey Weinstein forlater rettslokalet i New York.
RETTEN: Harvey Weinstein forlater rettslokalet i New York. Foto: Mark Lennihan

Weinstein inngår forlik med kvinner

Harvey Weinstein inngår forlik med kvinnene som anklaget ham for seksualforbrytelser. I retten dukket han opp skyvende på en rullator.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forliket innebærer at Weinstein ikke trenger å innrømme å ha gjort noe galt eller selv må betale noe til kvinnene som har anklaget ham, opplyser advokater som er involvert i forhandlingene, til New York Times.

Det er forsikringsselskaper tilknyttet Weinsteins nå nedlagte filmselskap som betaler beløpet.

Avtalen skal ifølge avisen være godkjente av alle de involverte parter.

Flere enn 30 skuespillere og tidligere ansatte som har anklaget ham, skal dele utbetalingen.

Avtalen er ventet å bety slutten på alle søksmålene mot Weinstein og hans tidligere filmselskap.

Dukket opp med rullator

Weinstein ble sett skyvende på en rullator fra rettslokalene i New York. Det spekuleres om hvorvidt det er et tegn på filmprodusentens dårlige helse, eller om han bruker den for å få sympati.

Donna Rotunno, som representerer han, sa til CNN at hans tidligere juridiske team hadde oppfordret ham til å bruke rullator før en planlagt ryggoperasjon torsdag.

– Vi ønsket at han skulle bruke rullator, men herr Weinstein ville ikke at pressen skulle tro at han søkte sympati, sier hun.

Går med på forliket

Skuespilleren Caitlin Dulany, hevdet Weinstein seksuelt overfalt og trakasserte henne på 90-tallet. Hun sier at selv om oppgjøret ikke er perfekt, håper hun det kan være med på å sette en presedens for ofte for seksuelle overgrep.

– Det er blandede følelser. Jeg er lei meg for at det ikke blir mer til ofrene, og det er så mange. Men jeg er også veldig glad det skjer, både for kvinnene og potensialet det har for fremtiden, sier hun til Washington Post.

Skuespiller Katherine Kendall (50) går med på oppgjørsvilkårene fordi hun ikke ønsker å hindre andre i å motta erstatning.

– Jeg digger det ikke, men jeg vet ikke hvordan jeg skal gå etter han. Jeg vet virkelig ikke hva jeg kan gjøre, sier hun.

Risikerte livstid i fengsel

Rettssaken mot Weinstein skulle etter planen opp i januar. Han er anklaget for å ha voldtatt en kvinne på et hotellrom i 2013 og tvunget en annen kvinne til oralsex i 2006. I tillegg flere tilfeller av trakassering.

Hvis han hadde blitt funnet skyldig i retten, kunne han fått livstid i fengsel.

Selv sier han at kvinnene samtykket til sex og har erklært seg ikke skyldig.

Weinsteins store formue har sikret ham stor frihet mens han har ventet på å bli stilt for retten. Nå har han også unngått en rettssak og potensiell dom.

(©NTB/TV 2)