Nordlies LSK raknet fullstendig – eventyrlig Ramsland-hat trick sendte Start til Eliteserien

Lillestrøm ledet 4-0 mot Start og trodde de kunne belage seg på Eliteseriespill også i 2020. Så våknet Martin Ramsland og Start.

Lillestrøm – Start 4-3 (1-2 første kamp, Start rykket opp med 5-5 sammenlagt):

Se hvordan Start kom tilbake og sendte LSK ned i Sportsnyhetene øverst!

Lillestrøm ledet 4-0 til det gjenstod 15 minutter i playoff-returkampen mot Start.

Men et eventyrlig hat trick av Martin Ramsland på fem minutter sørget for at Start reduserte til 3-4 og sikret seg 5-5 sammenlagt i det som ble en thriller av en fotballkamp på Åråsen.

Ramsland satte inn sine scoringer i det 76. 79. og 81. spilleminutt. Dermed rykket Start opp til Eliteserien med 5-5 sammenlagt på grunn av bortemålsregelen i playoffen.

Det er vanskelig å sette ord på det. Det ser veldig tungt ut for oss en periode. Mange tror sikkert at vi har gitt opp. Det ser fryktelig stygt ut. Vi har en samling på 4-0 der vi blir enige om å gjøre alt vi kan - ikke gi opp, sa Ramsland til TV 2 etter kampslutt.

– Det er helt surrealistisk. Det er som en drøm, fortsetter han.

– Det er klart at vi får blod på tann da vi fikk den ene scoringen. LSK har hatt en litt tung sesong, og de ble kanskje litt redde. Vi tenkte det var over på 0-4, men det er små marginer. Dette er det sykeste jeg har vært med på noensinne i min karriere. Det er helt fantastisk, sa hat trick-helten til Eurosport.

Start-trener Joey Hardarson var helt enig.

– Jeg tenkte at dette må vi snu da LSK ledet 0-4. Det er så sykt, altså. Sykere enn dette kan ikke fotball bli. Det er helt vanvittig, sa han til Eurosport.

Starts Damion Lowe hevder at han alltid hadde troen på at Start kunne snu kampen mot LSK.

– Vi visste at vi ville få mål om vi gjorde de riktige tingene. Vi vet at vi er et godt lag. Vi kom inn som underdogs. Men samholdet på og utenfor banen viste seg i dag, sa han til TV 2.

På overtid av oppgjøret på Åråsen ble det kastet bluss på banen av frustrerte LSK-fans. Dommeren måtte stoppe kampen i noen minutter, og LSK kan trolig vente seg en kraftig reaksjon i etterkant av Norges fotballforbund (NFF) på grunn av Kanari-fansens oppførsel.

– Jeg synes det ikke er bra. Men jeg synes det er herlig at det koker på norske kamper. Jeg vil gi honnør til LSK. Fotball skal være sånn, det er mye følelser, sa Starts Erlend Segberg om episoden på overtid.

Rykket ned etter 45 strake sesonger på toppnivå
Lillestrøm har spilt i Norges øverste divisjon siden 1975 og har vært laget som har vært lengst på toppnivå. Nå må LSK ta den tunge veien ned én divisjon etter 45 strake sesonger på øverste nivå.

LSKs vikartrener Tom Nordlie hadde foran oppgjøret mot Start ledet tre lag i kvalifisering før: Vålerenga (2000), Sandefjord (2003) og Fredrikstad (2009) – og mislykkes med alle. På det fjerde forsøket, denne gang med LSK, gikk det heller ikke Nordlies vei. Marerittrekken fortsetter med andre ord for en av Norges mest rutinerte trenere.

Nordlie rykket ned med Skeid til 2. divisjon i år og hadde opprinnelig kontrakt med Skeid ut 2020 før han ble hentet til LSK. Nordlie må nå konstatere to nedrykk med to forskjellige klubber på én og samme sesong.

Drømmestart
Lillestrøm kunne imidlertid ikke fått en bedre start på kampen.

For allerede etter knappe ett minutts spill sikret Simen Kind Mikalsen Lillestrøm en drømmeåpning da han fra kanten av 16-meteren satte et langskudd ned i lengste hjørnet.

Etter 21 minutters spill scoret Lillestrøm igjen. Thomas Lehne Olsen fikk ballen i feltet, og headet ballen via Starts stopper Damion Lowe og i mål.

Nesten umiddelbart etter pause fikk Lillestrøm inn 3-0-scoringen på Åråsen. LSK leverte en kontring av ypperste klasse. Ballen endte hos Daniel Gustafsson etter strålende forarbeid av Sheriff Sinyan. Gustafsson lurte effektivt ballen i mål med en avslutning i lengste hjørnet.

Etter én times spill trodde Lillestrøm at de hadde feid all tvil side. Aleksander Melgalvis satte inn 4-0-scoringen etter en flott målgivende fra Fredrik Krogstad i feltet. I jubelrusen etter scoringen LSK-fansen stormet mot banen og veltet et par reklameskilt.

Eventyrlig opphenting
Men så startet Start opphentingen.

Kvarteret før slutt fikk Start inn reduseringsmålet som ga Kristiansand-klubben et ørlite håp. Martin Ramsland reduserte til 1-4 med en avslutning fra kloss hold i feltet. Så, i det 79. minutt reduserte Start igjen.

Martin Ramsland fikk ballen i feltet, og reduserte til 4-2. Dermed trengte Start kun ett mål for å gå videre.

I det 81. minutt var snuoperasjonen komplett. Ramsland satte sitt tredje for dagen og reduserte til 4-3 og 5-5 sammenlagt.

Start rykket opp med 5-5 sammenlagt på grunn av bortemålsregelen, og det er ingen tvil om hvem som ble Starts og hele Sørlandets store helt i det dramatiske oppgjøret mot Lillestrøm.