Koster halvparten, men er den god nok?

TV 2 hjelper deg: De tre mobilgigantene har kommet med nye smartklokker i høst. Huawei sin er klart billigst, men kan den hamle opp med Apple og Samsung?

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klokka skal ikke lenger bare vise tiden. Nå skal den være med deg på trening, kunne svare på tekstmeldinger, ta telefonen og oppdatere deg på kalenderen.

Mye mas

Personlig følte jeg det ble litt vel mye dirring fra alle mulige apper jeg har på mobilen, da jeg koblet meg opp på klokkene. Det tok ikke lang tid før jeg satt opp innstillingene slik at jeg kun fikk oppdateringer fra de viktigste appene. Instinktet mitt er å ta opp telefonen og ikke bruke klokka når det ringer.

Men til tross for dette har jeg satt alle tre klokkene på prøve for å finne den beste.

Samsung sin klokke ser best ut på armen. Foto: Glenn Aaseby
Samsung sin klokke ser best ut på armen. Foto: Glenn Aaseby

Velg design på klokka

Alle klokkene gir muligheter til å pynte på skjermen som du ønsker. Her er mye forskjellig og man kan også laste ned enda flere muligheter om man ønsker.

Ikke bare dette, men det er lett å eventuelt bytte ut reimene med andre farger eller stiler. Disse klokkene kan gjøres om til å passe akkurat din stil.

Jeg er ikke vant til å bruke smartklokker, så det å sveipe frem og tilbake likte jeg ikke så godt. Heldigvis har Apple et lite hjul man kan bruke til å scrolle seg frem. Samsung løser det enda bedre ved å kunne slide rundt kantene. Huawei hadde ingen.

Stilige klokker. Foto: Glenn Aaseby
Stilige klokker. Foto: Glenn Aaseby

Mangel på tilpassing

En smartklokke er så og si en mobil festet til håndleddet. En mobil i dag uten muligheten til å laste ned apper hadde vært katastrofe. Å kunne velge og vrake i de appene man selv trenger er et must. Det merkes fort at dette mangler på Huawei sin klokke, som kommer uten denne muligheten.

La oss bruke Spotify som et eksempel. Her har jeg etter 10 år med bruk skreddersydde spillelister til nøyaktig hva jeg føler til hvilket som helst tidspunkt. Og å måtte laste ned musikken inn i Huawei sin egen musikkspiller-app er totalt uaktuelt for meg. Det gidder jeg rett og slett ikke. I slutten av 2019 er denne mangelen et stort minus.

Samsung og Apple har begge muligheter til å laste ned egne apper til klokkene. Apple sin AppStore er bedre enn Samsung sin Galaxy Store. Men begge gir deg muligheten til å tilpasse klokkene til ditt eget bruk.

Huawei mangler muligheten til å tilpasse klokken skikkelig. Foto: Glenn Aaseby
Huawei mangler muligheten til å tilpasse klokken skikkelig. Foto: Glenn Aaseby

Gode til trening

Når det kommer til trening, er alle klokkene fantastiske. Her får man den informasjonen man ønsker på løpende bånd. Men etter en kort test virker det som Samsung sin Active2 klokke leverer mest nøyaktig.

Konklusjon

Huawei Watch GT2
Terningkast: 3
Pris: 2490,-

Vurdering:
Billigst i testen, men dårligst. God til trening, men mangler tredjepartsapper som er et stort minus. God batteritid, men den når ikke opp til de to andre.

Samsung Galaxy Watch Active2
Terningkast: 5
Pris: 4760,-

Vurdering:
Ser best ut, og er en veldig god smartklokke. Er veldig stor fan av brukevennligheten her.

Testens vinner, Apple Watch Series 5. Foto: Glenn Aaseby
Testens vinner, Apple Watch Series 5. Foto: Glenn Aaseby

Apple Watch Series 5
Terningkast: 6
Pris: 4990,-

Vurdering:
Et gjennomført produkt.

Men skal Apple Watch virkelig passe inn i hverdagen din, må du allerede ha en iPhone. Det er litt ukurant for meg som har en Android til personlig bruk. Det frister litt å bytte over etter å prøvd Apple Watch, og det er vel det Apple også vil. Men det frister ikke nok. Likevel toppkarakter.

Huawei svarer

Huawei mener deres klokke ikke kan sammenlignes med Apple og Samsung fordi det er en treningsklokke, ikke en smartklokke.

– Klokken har et operativsystem uten apper for ekstremt god batteritid, skriver PR-sjef Anders Bigseth.

– Det at Watch GT2 ikke har apper og at den er langt billigere gjør at klokkene ikke er sammenlignbare, skriver Bigseth.