Den døde mannen ble funnet på Rægestranda mandag kveld. Tre menn er siktet for drap eller medvirking til drap.
Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
Den døde mannen ble funnet på Rægestranda mandag kveld. Tre menn er siktet for drap eller medvirking til drap. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Foto: Jan Kåre Ness

sola-drapet:

Forrige mandag fikk han gullklokke av sjefen – denne mandagen møtte han ikke opp

SOLA (TV 2): Den 44 år gamle mannen som ble funnet drept Rægestranden mandag ble meldt savnet da han ikke dukket opp på jobben mandag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det opplyser avdødes arbeidsgiver til TV 2.

– Han ble meldt forsvunnet på mandag morgen. Senere på mandagen gikk det ut en melding på sosiale medier om at han var savnet. Mandag kveld fikk vi beskjed om at det var funnet en død person på Rægestranden, forteller avdødes sjef til TV 2.

Tirsdag var den daglige lederen hos politiet og fikk bekreftet at det var hans ansatt som ble funnet død i sanddynene på Sola.

– Vi har tatt kontakt med kriseteamet i kommunen, og vi hadde en samling for de ansatte i går ettermiddag. Der orienterte vi om det vi vet så langt, sier han.

Fikk klokke for lang tjeneste

Han forteller at bedriftens ansatte er sterkt berørt av saken.

– Dette er en kar som har jobbet her i 25 år. Forrige mandag fikk han gullklokka for lang og tro tjeneste, sier arbeidsgiveren.

Han beskriver den avdøde 44-åringen som en «snill, lun og forsiktig mann med glimt i øyet».

– Vi hadde aldri trodd at noe sånt kunne inntreffe, sier han.

Tirsdag kveld ble tre menn i 20-årene pågrepet av politiet. En av disse er domfelt flere ganger tidligere. De to andre er kjenninger av politiet.

PÅTALEANSVARLIG: Lars Ole Berge i Sør-Vest politidistrikt leder etterforskningen av drapssaken. Foto: Steinar Figved / TV 2
PÅTALEANSVARLIG: Lars Ole Berge i Sør-Vest politidistrikt leder etterforskningen av drapssaken. Foto: Steinar Figved / TV 2

– Foreløpig har vi ingen indikasjoner på at det er flere involvert i dette, sier påtaleansvarlig i Sør-Vest politidistrikt, Lars Ole Berge til TV 2.

– Har forklart seg

Den ene av de tre pågrepne satt i avhør i fire timer natt til onsdag.

– Til en viss grad erkjenner han de faktiske forhold, men han har ikke tatt stilling til skyldspørsmålet, sier mannens forsvarer Knut Lerum, til TV 2.

Han ønsker ikke å kommentere hva klienten har sagt i avhør, utover at han skal ha forklart seg sammenhengene.

– Han har gitt en forklaring i avhør, men jeg vil ikke gå inn på hva forklaringen går ut på, sier forsvareren.

Ifølge forsvareren var det ingen relasjon mellom de siktede og offeret.

– Slik jeg har forstått det, var det ikke det, sier han.

Polititeori

TV 2 har så langt ikke lyktes med å komme i kontakt med forsvarerne til de to øvrige siktede. Det er derfor ukjent hvordan de stiller seg til drapssiktelsen.

Politiet vet foreløpig ikke hvor mannen ble drept. Ifølge NRK skal de siktede ha forsøkt å ta bilen fra mannen på en togstasjon på Jæren. Det skal ha endt med at de tok med seg 44-åringen i hans egen bil.

Bilen ble ble dagen etter funnet i sjøen flere mil nord for stasjonen, men en kort kjøretur fra funnstedet på Rægestranden.

Politiet vil ikke kommentere om politiet mener at mannen var et tilfeldig offer, men bekrefter at relasjonen mellom dem står sentralt i etterforskningen.

HENTES OPP: Avdødes bil ble funnet dumpet på Ølberg, et lite stykke fra Rægestranden.
HENTES OPP: Avdødes bil ble funnet dumpet på Ølberg, et lite stykke fra Rægestranden. Foto: Jan Kåre Ness / NTB Scanpix

Funnet av forbipasserende

Det var ved 16-tiden på mandag denne uken at politiet ble varslet om at det var gjort funn av en død person på Sola i Rogaland.

Kroppen ble funnet av forbipasserende, og omstendighetene rundt likfunnet gjorde at politiet tidlig etterforsket dødsfallet som mistenkelig.

Politiet opplyste også tirsdag at informasjon fra den foreløpige obduksjonen gjør at dødsfallet etterforskes som drap.

Siste sikre observasjon av den avdøde skal være ved 15-tiden søndag, på kjøpesenteret M44 på Bryne, et stykke sør for stedet der mannen ble funnet.

Det var turgåere som meldte fra, etter at de kom over avdøde liggende i en sanddyne, omtrent 15 meter fra sjøkanten på den populære Rægestranden, ikke langt fra Stavanger lufthavn, Sola.