FERDIG: Carlo Ancelotti og Napoli skiller lag.
FERDIG: Carlo Ancelotti og Napoli skiller lag. Foto: Tiziana Fabi

Napoli sparket Carlo Ancelotti

Den italienske veteran-manageren er ferdig i Napoli.

Det bekrefter klubben på sin hjemmeside.

Ancelotti (60) ledet klubben til avansement i Champions League. Tirsdag kveld vant Napoli hele 4-0 hjemme mot Genk, men i serien har det gått betydelig tyngre.

Napoli ligger på 7. plass etter 15 serierunder. Avstanden opp til Inter er hele 17 poeng.

Ancelotti er blitt koblet til den ledige managerjobben i Arsenal i britiske medier. Ancelotti ledet Chelsea fra 2009 til 2011. Siden har han vært sjef i PSG, Real Madrid og Bayern München, før han overtok Napoli i 2018.

Klubben har foreløpig ikke oppgitt en grunn til at Ancelotti er ferdig, men forholdet mellom Ancelotti, spillergruppen og De Laurentiis har vært alt annet enn rosenrødt den siste tiden. For en drøy måned siden beordret De Laurentiis spillerne til å bli værende på klubbens treningsanlegg utenfor Napoli etter et 1-2-tap mot Roma. Presidenten ville holde spillerne der i en knapp uke, men de trosset presidenten og dro likevel hjem til egne boliger etter Champions League-oppgjøret mot Genk noen dager senere.

Etter seieren tirsdag kveld uttalte Ancelotti at han skulle møte president Aurelio De Laurentiis på onsdag.

– Jeg håper å bli, men det er opp til presidenten å bestemme. Laget har kvalitet, noe de har vist i Champions League. Dessverre har vi ikke vist det i ligaen. De har ikke sagt noe til meg, jeg har bare forberedt laget til kampen. Om jeg vil si opp? Det har jeg aldri gjort før, sa han da.

Italienske medier spekulerer i at tidligere Milan-trener Gennaro Gattuso vil erstatte Ancelotti i Napoli.