Keïta og Salah fikset seier og gruppeseier for Liverpool: – De var nådeløse

Erling Braut Haaland og Salzburg yppet seg i perioder mot Liverpool. De klarte imidlertid ikke å hamle opp med de regjerende Champions League-mesterne.

Red Bull Salzburg – Liverpool 0-2 (0-0):

Scoringer av Naby Keïta i det 57. minutt og Mohamed Salah minuttet senere sørget for at Liverpool slo Red Bull Salzburg 2-0 og sikret seg gruppeseieren i Champions Leagues gruppe E.

Se Salahs praktscoring øverst!

Spesielt Salahs 2-0-scoring fikk ekspertene til å dra frem superlativene. Liverpool-stjernen scoret fra omtrent død vinkel med «feil» fot.

– Hvordan er det i det hele tatt mulig å score fra en slik vinkel, undret TV 2-ekspert Petter Myhre seg etter scoringen.

Liverpools Virgil van Dijk var fornøyd med lagets prestasjoner.

– Vi visste om Salzburgs kvaliteter, de spiller likt det vi gjør og vil overraske mange i Europaligaen. Det er et veldig godt lag. For oss handlet det om å ta de riktige avgjørelsene. Og vi scoret da vi fikk muligheten. Vi avgjorde kampen i andre omgang, sa Liverpool-stjernen etter kampen.

– Vi kunne hatt mer respekt for Salzburg enn det vi viste. For et lag. De startet med en direkte stil og viste i kampen alt de har jobbet med. Men vi skapte virkelig store sjanser, og det ble en intens kamp. Vi kunne scoret fem eller seks ganger. Men vi vant kampen og vi vant gruppen. Så bra, oppsummerte Liverpool-manager Jürgen Klopp.

Yppet seg
Red Bull Salzburg yppet seg lenge mot den engelske gigantklubben, men klarte ikke å vise like dødelig effektivitet som motstanderen.

– Salzburg ble nådeløst straffet av de regjerende mesterne, mente TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

Erling Braut Haaland gikk målløs av banen og blir dermed stående på åtte mål i Champions League denne sesongen. Stjerneskuddet kunne imidlertid fort havnet på scoringslisten.

I første omgang kom Braut Haaland til et par gode avslutningsmuligher. Også etter pause fikk 19-åringen sjansen da han ble spilt gjennom etter 50 minutter spill og avsluttet i nettveggen. Men det ble med andre ord bare nesten for nordmannen.

Kvarteret før slutt ble Braut Haaland byttet ut til fordel for Masaya Okugawa.

– Braut Haaland hadde alle tiders muligheter til å score sitt niende mål i Champions League denne høsten. To ganger ble han spilt gjennom, og fikk gode skuddmuligheter, men klarte ikke å sette den, påpekte Alsaker.

– En forrykende omgang
Etter kun ett minutt av kampen havnet Erling Braut Haaland i løpsduell med Virgil van Dijk. Liverpool-stopperen tok første stikk og vant duellen med nordmannen.

Salzburg skapte noen enorme sjanser i åpningsminuttene, og Liverpool var heldige som unngikk baklengs. Liverpool hadde imidlertid også sine sjanser. Mohamed Salah ble blant annet spilt alene gjennom alene i feltet, men avsluttet rett på keeper. Etter 19 minutter skapte Liverpool tre store sjanser på bare noen sekunder.

I det 23. minutt fikk Erling Braut Haaland sin første mulighet i kanten. Han ble spilt fri på kanten og fikk avsluttet fra skrått hold. Liverpool-keeper Allison reddet skuddet fra nordmannen.

Den første omgangen ble fartsfull, sjanserik og underholdende. Men lagene klarte ikke å omsette noen av de store målsjansene i mål.

– Den forrykende førsteomgangen ebbet ut uten scoringer til noen av lagene. Det er ganske pussig, men for en første omgang det var, mente TV 2-kommentator Øyvind Alsaker etter de første 45 minuttene.

Keita og Salah straffet Salzburg
Rett etter pause bommet Salah på sin tredje store sjanse i kampen. Denne gang blåste han ballen over mål alene med keeper.

I det 50. minutt var det Braut Haalands tur til å bomme på sin andre store sjanse. Nordmannen ble igjen spilt fri langs kanten. Denne gang gikk skuddet i nettveggen.

Seks minutter senere fikk Liverpool ballen i mål. Sadio Mané skled forbi en motspiller på kanten. Han vippet ballen inn i feltet, og der dukket Naby Keïta opp og headet inn 1-0-scoringen for Liverpool.

– Den smakte for Jürgen Klopp. Den roet nervene, sa Alsaker.

Bare minutter senere fikk endelig Salah sin scoring. Salzburg-keeper Cican Stanković havnert på bærtur i feltet. Salah rundet keeper, og satte ballen i mål fra nesten død vinkel.

– Cican Stanković var ute å bommet to ganger. To ganger ble keeperen straffet. Salah, som hadde brent sjanse etter sjanse i denne kampen, scoret omsider, sa Alsaker.

De to kjappe scoringene sørget for at Liverpool vant kampen 2-0. Anfield-klubben sikret seg dermed gruppeseieren i gruppe E.