AKTIVITET: Tirsdag morgen utvider politiet det avsperrede område på Regestranden i Sola kommune. Krimteknikere jobber fremdeles på stedet etter at det mandag ble gjort funn av en død mann. Foto: Kristian Myhre / TV 2
AKTIVITET: Tirsdag morgen utvider politiet det avsperrede område på Regestranden i Sola kommune. Krimteknikere jobber fremdeles på stedet etter at det mandag ble gjort funn av en død mann. Foto: Kristian Myhre / TV 2

mann funnet død på strand:

Bil etterlyst: – Obduksjonen styrker mistanken om at vi står overfor et drap

En mann ble funnet død på Rægestranden i Sola kommune mandag. – Obduksjonen styrker mistanken om at vi står overfor et drap, opplyser politiet til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var ved 16-tiden på mandag denne uken at politiet ble varslet om at det var gjort funn av en død person på Sola i Rogaland.

Politiet mener det er en mann i 40-årene som er funnet død. Avdøde er foreløpig ikke formelt identifisert, men politiet mener de vet hvem han er.

– Obduksjonen styrker mistanken om at vi står overfor et drap, sier etterforskningsleder Bjørn Kåre Dahl til TV 2 tirsdag etter middag.

Siste sikre observasjon av den avdøde skal være ved 15-tiden søndag, på et kjøpesenter på Bryne, et stykke sør for stedet der mannen ble funnet.

Funnet av turgåere

Det var turgåere som meldte fra, etter at de kom over avdøde liggende i en sanddyne, omtrent 15 meter fra vannet på den populære Rægestranden i Sola kommune i Rogaland.

Politiet har vært i området både med hunder og store mannskaper, for å lete etter mulige spor etter hva som kan ha skjedd.

Vil ha tips

Turgåerne er blitt avhørt av politiet, og tidligere tirsdag gikk politiet ut og etterlyste avdødes bil, en sort Opel Astra 2014-modell.

ETTERLYST: Politiet etterlyser denne bilen, bilen til avdøde. Foto: Politiet
ETTERLYST: Politiet etterlyser denne bilen, bilen til avdøde. Foto: Politiet

Bilen er ikke funnet, og tirsdag ettermiddag gjentar politiet at de ønsker alt av observasjoner folk måtte ha gjort av bilen, da særlig etter klokken 15 søndag.

– Denne mannen brukte bilen mye, og den er ikke å finne verken i nærheten av der han ble funnet eller hjemme hos ham, sier Dahl.

– Vi har rundspørring, vi er ute med store styrker i området for å se om vi kan finne noe av interesse. Vi samler også inn overvåkningsvideoer fra mulig aktuelle steder i området. Dette kan gi oss viktig informasjon, blant annet om hvor avdøde har vært i forkant av dødsfallet, sa Dahl under en pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

Politiet ønsker også observasjoner fra folk som kan ha vært i området lørdag, søndag og mandag.

Politiet opplyser at de har snakket med flere vitner, og at de gjennom rundspørringen har fått vitner som er avhørt.

Politiet i Sør-Vest har bedt Kripos om bistand i etterforskningen av saken.

– Det er foreløpig ingen mistenkte i saken, og det er foreløpig vanskelig å si hvor et eventuelt drap kan ha skjedd, sier Dahl.