Arsenal tok sin første seier på sju kamper: – Helt utrolig

Fredrik Ljungberg kunne juble over sin første seier som vikarmanager for Arsenal.

West Ham – Arsenal:

West Ham ledet 1-0 til pause, men Arsenal-spillerne våknet virkelig til live etter pause og vant 3-1 etter en fantastisk snuoperasjon på London Stadium.

Arsenal brukte bare ni minutter av andreomgangen på å snu 0-1 til 3-1.

Se Arsenals vakre 3-1-scoring øverst!

Vikarmanager Fredrik Ljungberg kunne dermed glise over at Arsenal tok sin første seier i Premier League på de siste sju kampene.

– I pausen sa Freddie Ljungberg at vi måtte spille med høyere tempo. Vi har mye kvalitet i troppen, og alltid hatt troen på oss selv. Vi vet vi kan prestere offensivt og vinne kamper. Vi vil bruke denne andreomgangen som et eksempel til etterfølgelse resten av sesongen, sa mannen bak Arsenals 3-1-scoring, Pierre Emerick Aubameyang, etter kampen.

Seieren var forøvrig Arsenals første på bortebane i Premier League denne sesongen siden serieåpningen mot Newcastle.

Etter 0-1 til pause var det lite som tydet på Arsenal var i stand til å snu oppgjøret mot West Ham til sin fordel.

– Det er utrolig. Fotball, det er en merkelig sport. Det er nesten slik at man må gni seg i øynene og sjekke om det faktisk var det samme Arsenal-laget som spilte første omgang, som kom utpå etter pause, sa TV 2-kommentator Kasper Wikestad etter Arsenals snuoperasjon.

– Fra katastrofe til triumf. Det var flaut for Freddie Ljungberg før pause, nå var det fantastisk for Freddie. Arsenal spilte uten selvtillit og uten energi før pause, i andreomgang scoret de plutselig ut av ingenting, og begynte å nyte kampen, oppsummerte BBC-ekspert Chris Sutton.

18 år gamle Gabriel Martinelli, som har scoret sju mål i cupene for Arsenal så langt denne sesongen, fikk starte sin første kamp i Premier League da han erstattet Alexandre Lacazette i Arsenals lagoppstilling. Han svarte med å sette inn 1-1-scoringen for Arsenal.

– Endelig fikk han sjansen fra start. I sin aller første Premier League-start var det han som tente lyset for Fredrik Ljungberg. Det var et herlig øyeblikket for unggutten som har en lys fremtid foran seg, mente Wikestad.

Forrige gang laget vant en kamp i Premier League var for over to måneder siden. 6. oktober slo de Bournemouth 1-0 på hjemmebane. Siden var det spilt sju ligakamper. I alle turneringer sto klubben uten seier på ni kamper, Arsenals verste rekke siden 1977.

Vond førsteomgang for Arsenal
Arsenal leverte en svak forestilling før hvilen. West Ham tok fortjent ledelsen etter 38 minutters spill.

Angelo Ogbonna headet ballen i mål via Arsenals Maitland-Niles etter et corner. Scoringen ble VAR-sjekket for hands før den ble godkjent.

– Igjen røk nullen for Arsenal. Det var det første på hodet fra West Ham. Ballen gikk via Maitland-Niles, og det satte Arsenals keeper Bernd Leno helt ut, sa Wikestad.

I det som ble en vondt førsteomgang for Arsenal måtte også Kieran Tierney forlate banen med skade etter en duell med West Hams Antonio i det 25. minutt. Sead Kolasinac kom inn for Tierney.

– Det så ut som om skulderen gikk ut av ledd, sa TV 2-kommentator Wikestad.

Utrolig snuoperasjon
Etter pause måtte Arsenal fremover på banen i jakten på utligningsmålet. West Ham skapte imidlertid de største sjansene de ti første minuttene av omgangen.

Så startet Arsenal den spinnville snuoperasjonen.

18-åringen Gabriel Martinelli, som startet sin første kamp for Arsenal i Premier League, fikk ballen utenfor 16-meteren og bredsidet inn 1-1-scoringen for Arsenal etter en times spill.

Bare seks minutter senere fikk Nicolas Pépé ballen på kanten av 16-meteren. På vakkert vis skrudde han ballen i mål og Arsenal opp i 2-1-ledelse.

– Dette var det han ble kjøpt for. Han har scoret på frispark og straffespark, men scoringen mot West Ham var hans første spillemål for Arsenal. Og for en perle av et mål, sa TV 2-kommentator Kasper Wikestad om 2-1-scoringen.

Men Arsenals snuoperasjon var ikke komplett. Tre minutter etter 2-1-scoringen spilte Arsenal seg vakkert gjennom West Ham-forsvaret. Pierre-Emerick Aubameyang fikk til slutt ballen i feltet, og satte inn 3-1-scoringen for Arsenal på hel volley.

På ni minutter hadde Arsenal snudd 0-1 til 3-1. Arsenal vant kampen 3-1 og tok sin første seier på de sju siste kampene i Premier League.