Klopp: – Det må være folk som ikke liker Braut Haaland som sammenligner ham med Zlatan

Liverpools manager Jürgen Klopp roser Erling Braut Haaland opp i skyene – men liker dårlig at nordmannen blir sammenlignet med Zlatan Ibrahimovic.

Se Red Bull Salzburg – Liverpool tirsdag fra kl. 18.00

Red Bull Salzburgs toppscorer Erling Braut Haaland har aldri lagt skjul på at sitt store idol under oppveksten var Sveriges superspiss Zlatan Ibrahimovic.

Se hva Klopp sa om Braut Haaland øverst!

Braut Haalands beundring av Zlatan Ibrahimovic har fått flere eksperter og fans til å sammenligne den norske 19-åringen med Sveriges store fotball-ikon – både på og utenfor banen.

– Det må være av folk som ikke liker ham
Liverpools manager Jürgen Klopp reagerer kraftig på at Erling Braut Haaland blir sammenlignet med Zlatan Ibrahimovic.

– Jeg mener det absolutt ikke ikke gir mening i det hele tatt. Det må bare være av folk som ikke liker ham som sammenligner ham med Zlatan Ibrahimovic. Dersom hver bokser for eksempel hadde blitt sammenlignet med Muhammed Ali ville det ikke vært rettferdig. Du kan være en vidunderlig bokser uten å være en Muhammed Ali eller Floyd Mayweather. Så det er ingen grunn til å sammenligne en kar som ham (Erling Braut Haaland) med ham, og spesielt i hvert fall ikke med en svensk angriper, sier Klopp.

Liverpools suksessrike manager legger imidlertid ikke skjul på sin enorme beundring av Erling Braut Haaland.

– Han er en super, super spiller. Han er bare 19 år gammel, og det kan du se med tanke på feiringene hans. Med tanke på alt annet så er han svært moden. Han er fysisk klar, hurtig, teknisk og en veldig god avslutter. Så ja, en superspiller. Jeg kan ikke si noe annet, roser Klopp over TV 2 og dansk TV 2.

– Min største kamp i karrieren
Da Erling Braut Haaland møtte pressen tidligere mandag gjorde han det klart at oppgjøret mot Liverpool blir karrierens største kamp.

– Vi kan gå til denne kampen uten særlig press. Vi har ingenting å tape. Vi vil gå ut der og nyte det, har ingenting å tape. Vi skal smile, kose oss. Det er den største kampen i karrieren min hittil, sa Braut Haaland.

Og slo fast:

– Det er nydelig, jeg elsker det. Det er en drøm. Jeg lever drømmen. Det er kamper som dette du drømmer om å spille. Jeg liker det, utdypet han.

Jærbuen har scoret imponerende 28 mål på 21 kamper i alle turneringer denne sesongen. Han er delt toppscorer i serien med Wolfsbergers Shon Weissman, begge står med 16 mål.

I Champions League har Braut Haaland scoret åtte mål.