HERJET MED SØR-KOREA: Stine Bredal Oftedal ble Norges toppscorer i mandagens storseier.
HERJET MED SØR-KOREA: Stine Bredal Oftedal ble Norges toppscorer i mandagens storseier. Foto: Vidar Ruud/NTB Scanpix

Norge herjet – nå er de ett poeng unna semifinale

Norge hadde alt i sine egne hender og leverte maktdemonstrasjon mot Sør-Korea. Dermed holder det med uavgjort mot Tyskland for å sikre semifinale.

Sør-Korea - Norge 25-36 (10-20)

Norge topper tabellen med seks poeng i håndball-VM etter storseieren over Sør-Korea.

For før Norge entret parketten til kamp hadde alt gått i Norges favør tidligere mandag. Serbia slo Tyskland, mens Danmark slo Nederland.

Dermed vil det holde med uavgjort mot Tyskland onsdag for å sikre semifinale. Norge er nå også sikret OL-kvalik til våren.

Selv med tap kan det det bli norsk semifinale i VM, men da må resultater i andre kamper gå Norges vei onsdag.

– Vi forberedte oss grundig til denne kampen. Spillerne besto med glans. De hadde veldig bra fokus. Vi starter himla bra i forsvar. Vi har også bra fart fremover og god målvakt. Andre omgang blir litt som den blir da, sa en fornøyd landslagssjef Thorir Hergeirsson til TV 2 etterpå.

Neste mål er naturligvis å gjøre en god kamp mot Tyskland.

– Det er kvartfinale og en billett til semifinalen. Så det gjelder å gjøre seg klar til det, og så er det alltid sånn at det viktigste å tenke på er oppgavene man skal løse til enhver tid. Da kan det gå bra. Men det er et veldig godt tysk lag. De er mange hakk bedre enn de var i fjor, og det er imponerende. Så vi må spille veldig, veldig bra, understreker landslagssjefen.

Malin Aune bidro med fire mål og er klar for onsdagens kamp mot Tyskland. Det har hun vært lenge.

– Det blir godt med en fridag, så skal vi lade opp skikkelig. Jeg føler nesten jeg har ladet opp til den kampen i et helt år etter forrige gang vi tapte mot dem. Så det blir selvfølgelig veldig spennende og jeg håper virkelig vi klarer det, sier Aune til TV3.

– Vinner vi den kampen er vi i semi og det er en veldig stor gulrot, understreker hun.

Suveren ledelse til pause

Sør-Korea satte full fart fra start og ledet 3-1 etter de første tre minuttene. Men så fikk Norge også fart på sakene, dro i fra og ledet 10-6 midtveis i førsteomgang.

Mens Sør-Korea kun scoret ett mål de siste ti minuttene av førsteomgang, fortsatte det norske maskineriet å male på med enorm intensitet. Ledelsen var ikke mindre enn ti mål til Norge til pause.

Ni av Norges spillere hadde skrevet seg på scoringslisten etter de første 30 minuttene, der Stine Bredal Oftedal var foreløpig toppscorer med fire av Norges 20 mål.

Sije Solberg stengte buret og hadde tolv redninger i førsteomgang.

Kontrollerte inn storseieren

Sør-Korea spiste seg noe innpå i starten av andreomgang, og etter de første ni minuttene hadde de minsket luken fra ti til seks mål.

Norges første kontringsmål kom elleve minutter ut i omgangen, signert Oftedal.

Da Sør-Korea satte sin niende scoring lå Norge under 5-9 et kvarter etter pause tok landslagssjef Thorir Hergeirsson timeout.

Norge kontrollerte inn seieren og vant til slutt solid med elleve mål.