Kumamoto, Japan  20191209. 
Heidi Løke fik en smell i nesa under VM kampen mellom Norge og Danmark. Mandag morgen var det et synlig blått øye og en skakk nese. Pressekontakt Halvor Lea t.v
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Løke spiller med brukket nese

Heidi Løke kom smilende og tøysende til trening med håndballjentene i dag etter smellen hun fikk i nesa mot Danmark i VM-kampen søndag. Hun gikk ut av spillerbussen med solbriller med nisselue på. Men det var ikke mulig å skjule skaden.

Trolig er nesa brukket, den er både skeiv og blå, men Thorir Hergeirsson er sikker i sin sak.

– Det er klarert at hun kan spille. Det er ikke noe problem. Det er bare noen små medisinske undersøkelser som skal gjøres for vi må vite nøyaktig hvordan det ser ut, sier landslagssjefen.

Skjebnekamp

– Nesa er skeiv, men hun spiller ikke med nesa. Hodet, bein og armer er i bra form, forsikrer Hergeirsson.

Håndballjentene har ny kamp mot Sør-Korea i hovedrunden i VM mandag. Hver kamp må vinnes hvis Norge skal nå semifinale i VM.

Og Heidi Løke er en nøkkelspiller.

Får støtte av legen

Landslagslege Anne Froholdt er ikke like kategorisk som Hergeirsson, men regner med at alt går bra med Løke.

– Det ser ikke pent ut, men hun har ikke noe vondt og er ved godt mot selv. Vi skal sjekke nesa hos spesialist, sier Froholdt.

– Det er ikke lov til å spille med maske lenger. Men jeg har sjekket med øre, nese, hals-leger hjemme som mener at det ikke er farlig å spille med brukket nese så lenge det ikke er noe med skilleveggen, understreker Froholdt.

– Så alt i alt tenker jeg at det er Heidi som må stå i det og se hva hun egentlig orker å tåle av smerte, legger landslagslegen til.

Heidi Løkes smerteterskel er i verdenstoppen, så hun kommer ikke til å gi seg med mindre hun blir stoppet av meget gode grunner.