MINNEMARKERING: Søndag ble det avholdt fakkelmarkering i Tromsø etter drukningstragedien. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
MINNEMARKERING: Søndag ble det avholdt fakkelmarkering i Tromsø etter drukningstragedien. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Over 1500 møtte opp til minnemarkering etter Tromsø-tragedien

Over 1.500 personer møtte opp i Tromsø sentrum for å minnes personene som ble funnet i sjøen ved Tromsøya mandag. Barnas far takker for støtten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Over 1.500 personer møtte opp i Tromsø sentrum for å minnes personene som ble funnet i sjøen ved Tromsøya mandag. Barnas far takker for støtten.

Mange hundre hadde varslet at de ville møte opp for å minnes de fire som ble funnet i vannet ved Fagereng på Tromsøya mandag ettermiddag.

Moren og to av barna er døde, mens den yngste datteren fortsatt er under intensiv behandling på Rikshospitalet.

Ifølge NRK møtte over 1.500 mennesker opp på Stortorget i Tromsø søndag ettermiddag for å vise sin støtte.

– Det betyr mye for faren at Tromsø stiller opp på denne måten og viser sin kjærlighet og omsorg til ham. Sammen blir man sterkere, sa farens bistandsadvokat Erik Ringberg.

– Hjerteskjærende tragedie

Blant dem som møtte opp, var Idris Mohammed, som er en venn av familien. Han holdt tale på markeringen.

– Det er en trist og hjerteskjærende tragedie som har rystet oss i Tromsø og hele Norge. Det er en tragedie som har blitt større dag etter dag. Vi sender vår dypeste medfølelse til familien og pårørende, sa Mohammed i talen sin.

MARKERING: Initiativtaker Øyvind Bakkeby Moe, varaordfører Marlene Bråthen, ordfører Gunnar Wilhelmsen, representant for det sudanske miljøet Abdalla Ali Mohammed og bistandsadvokaten til den etterlatte sudanske faren, Erik Ringberg.
MARKERING: Initiativtaker Øyvind Bakkeby Moe, varaordfører Marlene Bråthen, ordfører Gunnar Wilhelmsen, representant for det sudanske miljøet Abdalla Ali Mohammed og bistandsadvokaten til den etterlatte sudanske faren, Erik Ringberg. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Ordføreren talte

Ordfører Gunnar Wilhelmsen sa at han satte pris på at så mange møtte opp på markeringen.

– Jeg setter pris på at byens befolkning viser omsorg. Og når så mange kommer og vil ta del i sorgen, det sier litt om rausheten til kommunen, sa ordføreren.

Øyvind Bakkeby Moe tok initiativ til arrangementet.

– Jeg kjente på behovet for å samles og kjenne på at dette betyr noe for samfunnet rundt. Vi er alle berørt av det. Vi bor i en liten by og må ta vare på absolutt alle, sa Moe til NRK før arrangementet startet søndag ettermiddag.

Ble funnet mandag ettermiddag

Moren og de tre jentene ble funnet i sjøen utenfor Tromsøya mandag ettermiddag. Moren (27) og den eldste datteren (7) ble erklært døde på sykehuset i Tromsø mandag kveld. Torsdag kveld døde den fire år gamle jenta. Jenta på halvannet år får fremdeles høyintensiv behandling på Rikshospitalet i Oslo, og det er fortsatt uklart om hun kommer til å overleve.

Moren er siktet for drap og drapsforsøk på døtrene sine.

Familien er fra Sudan og har midlertidig oppholdstillatelse i Norge.

Moren og de to barna skal begraves tirsdag.

(©NTB)