Kapteinen ble helt da Viking vant cupfinalen

Det meste handlet om Zlatko Tripic da Viking sikret seg klubbens sjette cupgull.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Haugesund-Viking 0-1

Viking-kapteinen var involvert i det aller meste som skjedde ute på Ullevaal-matta søndag. I tillegg til å være involvert i det meste Viking skapte, terget han på seg Haugesund-spillerne ved flere anledninger. Ikke mindre enn fire FKH-spillere fikk gule kort som følge av taklinger på Tripic.

27-åringens aller viktigste involveringer kom drøyt fem minutter inn i andre omgang. Først ble han felt innenfor Haugesunds sekstenmeter, før han selv satte straffen i mål.

Flere mål ble det ikke, og dermed kunne Viking slippe jubelen løs og feire sitt første cupgull siden 2001.

– Du ser at alle gråter. Dette er sykt. Jeg har ikke ord akkurat nå, sier matchvinneren til NRK etter kampen.

– Det er helt fantastisk. Jeg er så stolt av den gjengen her. Jeg synes vi spiller en god kamp. Det er vanskelig å spille en sånn kamp. Vi er en ung gruppe, og det er mye nerver i spill. Vi har gjort mange mennesker glade i dag, sier en tydelig rørt Viking-kaptein.

Til TV 2 er matchvinneren klar på at gullet skal feires skikkelig.

– Det tror jeg blir kaos. Vi spillere er veldig klare, og så tror jeg det er mange i Stavanger som er klare for en lang og stor fest.

– Det er ubeskrivelig

Også Kristian Thorstvedt slet med å holde tårene tilbake etter seieren.

– Det er ubeskrivelig. Det er sånt alle sier, men det er faktisk ubeskrivelig. Det er en drøm som går i opplevelse, og gå fra å sitte på stadion og se de spille til å nå vinne cupen som 20-åring, det er helt sykt, sier Thorstvedt til TV 2.

Thorstvedt gleder seg til europacup-spill neste sesong.

– Det blir sykt. Vi gleder oss utrolig. Nå skal vi bare feire i kveld. Nå skal vi på bankett, så blir det hjem til Stavanger å feire med resten av publikum som ble igjen. Det blir en helvetes fest.

– Blir det noe søvn i kveld?

– Det tviler jeg på, smiler 20-åringen.

Viking-trener Bjarne Berntsen var stolt over gutta sine etter cupgullet.

– Det føles utrolig godt. Jeg er stolt, ydmyk, sliten. Alle følelser på en gang.

– Hva følte du da dommeren blåste av?

– Først og fremst lettelse og stolthet. Når du leder 1-0 kaster selvfølgelig motparten fram folk, og da gjelder det å være tøffe i eget felt og det var vi. Det er litt synd at vi ikke klarer å punktere kampen på noen av kontringsmulighetene. Det burde vi gjort.

– Det var masse følelser og tårer som skulle ut. Det var greit å stå litt for seg selv en periode.

Nervøs førsteomgang

Det ble en nervøs førsteomgang på Ullevål, der ingen av lagene imponerte nevneverdig.

Noen muligheter ble det likevel, og lagene fikk hver sin gode mulighet de første 20 minuttene. Haugesund fikk kampens første gode mulighet, men headingen fra Velde ble reddet av en Austbø i Viking-buret.

Kun fem minutter senere fikk Viking muligheten. En kontring endte med at Bjørshol fikk slått inn fra høyre, men foran mål klarte ikke Källman å få avslutningen mellom stengene.

Mot slutten av omgangen holdt Viking-keeper Iven Austbø på å rote det skikkelig til. Klareringen fra Austbø gikk rett i Haugesunds Kristoffer Velde, men heldigvis for Viking-keeperen trillet ballen til side for mål. Dermed stod det 0-0 til pause.

Viking tok ledelsen

Viking trengte kun seks minutter på å ta ledelsen etter pause. Zlatko Tripic ble felt av en klønete Mikkel Desler i Haugesunds sekstenmeter, og dommer Espen Eskås pekte på straffemerket. Tripic var iskald fra straffemerket, og sendte Stavanger-laget i føringen.

Kaptein Tripic var livlig for Viking, og fikk muligheten like etter scoringen, men avslutningen ble blokkert. Haugesunds Velde fikk en god skuddmulighet på motsatt side av banen, men også det ble blokkert.

Gode muligheter begge veier

Haugesund fikk en god mulighet til å utligne etter 66 minutter. En strålende corner fra Sandberg endte hos Martin Samuelsen på bakerste stolpe. 22-åringen steg høyt til værs, men klarte ikke å styre headingen på mål.

Samme Samuelsen klemte til fra 20 meter etter 73 minutter, men Iven Austbø vartet opp med en god redning.

Fire minutter senere fikk Viking en gigantmulighet til å sette 2-0 etter en corner, men Viljar Vevatne nådde ikke fram i tide til å sette ballen i mål.

Haugesund fikk sin største mulighet til å utligne når kaptein Christian Grindheim fikk heade helt alene midt foran mål, men Haugesund-kapteinen klarte ikke å presse headingen under tverrliggeren.

Haugesund presset på mot slutten av kampen, men kom aldri nærmere enn headingen til Grindheim.