ULYKKER: Brannvesenet advarer mot glatte veier, her fra E18 i Holmestrand.
ULYKKER: Brannvesenet advarer mot glatte veier, her fra E18 i Holmestrand. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen

Advarer mot vanskelige kjøreforhold:

– Det blir et salig kaos

Det meldes om flere trafikkulykker i Sør-Norge søndag formiddag. Brannvesenet ber folk avpasse farten etter forholdene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag morgen meldes det om en rekke trafikkuhell i Sør-Norge

Ved 11-tiden melder Oslo politidistrikt om en trafikkulykke på E6 ved Helsfyr, hvor en bil har kjørt av veien.

– Det er en bil med en fører som har kjørt av veien. Det er noen materielle skader, men det går fint med føreren, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli til TV 2.

Operasjonslederen forteller at det er våt veibane med noe snø på stedet.

– Så det kan ha vært glatt der, sier han.

Flere ulykker

På E18 ved Løkentunnelen melder Sør-Øst politidistrikt at det har vært en trafikkulykke med tre involverte biler. Det er ikke personskade som følge av ulykken, og politiet melder at det har vært lav fart på stedet.

Politiet opplyser at det var to biler som kjørte ved siden av hverandre, før en tredje bil kom kjørende bakfra og traff begge de to andre.

I Skedsmo melder brannvesenet at en buss har kjørt av veibanen. Det skal ikke være passasjerer om bord i bussen.

På E6 like ved Vestby i Akershus, er et felt stengt i retning mot Oslo, på grunn av et trafikkuhell. Det melder Vegtrafikksentralen. Nødetatene er på stedet og forsinkelser må påregnes.

Like før 11 måtte brannvesenet rykket ut til E18 ved Holmestrand, der en bil hadde kjørt av veien.
Like før 11 måtte brannvesenet rykket ut til E18 ved Holmestrand, der en bil hadde kjørt av veien. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen

Advarer

Vestfold Interkommunale Brannvesen ber folk kjøre etter forholdene når de er ute på veiene, det skriver de i en Facebook-post søndag ettermiddag.

– Heldigvis ingen personskader som vi kjenner til ved disse hendelsene. Vi har sikret skadestedet og bistått med trafikkdirigering. Det blir et salig kaos på E18 når vi må stenge begge felt i forbindelse med berging av kjøretøyene. Bilister må være obs på at det er en del slaps i veibanen på E18. Hold avstand og avpass farten etter forholdene, oppfordrer underbrannmester Kenneth Olsen.

Fjelloverganger stengt

Follotunnelen i Akershus er ved 08.30-tiden stengt i retning Oslo på grunn av et trafikkuhell, og på E18 ved Asker har det også vært et trafikkuhell.

Fjelloverganger er og har vært stengt på grunn av uvær søndag. Fylkesvei 51 Valdresflye i Oppland var stengt en periode, men ved 09.30-tiden melder Vegtrafikksentralen at fjellovergangen her er åpnet igjen. Samtidig understreker de at den kan bli stengt på kort varsel.

– Det er meldt økning i vinden til liten storm i ettermiddag, og det vil antagelig medføre at overgangen da må stenges, skriver Vegtrafikksentralen øst på Twitter.

Fylkesvei 13 over Gaularfjell er også stengt inntil videre. Det tas en ny vurdering mandag morgen.

Fylkesvei 4224 Sirdal – Lysebotn har vært stengt siden lørdag.

Vanskelige kjøreforhold

På flere andre fjelloverganger i Sør-Norge er det vanskelige kjøreforhold med snø- og isdekke, og Vegtrafikksentralen varsler om at det kan bli innført kolonnekjøring og stengninger på kort varsel. Dette gjelder blant annet riksvei 15 Strynefjellet, riksvei 52 Hemsedalsfjellet og fylkesvei 50 Hol-Aurland.

På europavei 134 Haukelifjell er det innført kolonnekjøring mellom Liamyrane og Fjellstad. Det samme gjelder riksvei 7 over Hardangervidda mellom Leiro og Haugastøl.