FØLGER MED: Nordkoreanere følger med på TV-sendingen som kunngjør at landet har utført testen.
FØLGER MED: Nordkoreanere følger med på TV-sendingen som kunngjør at landet har utført testen. Foto: Lee Jin-man/AP

KCNA: Nord-Korea har utført en viktig rakettest

Nord-Korea har utført en veldig viktig test ved sin oppskytingsbase for langdistanseraketter, opplyser landets nyhetsbyrå.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kunngjøringen om den viktige testen kommer bare to dager etter at Nord-Korea antydet at den midlertidige stansen i utprøving av langdistanseraketter kunne bli opphevet. Slike raketter kan eventuelt også brukes til å sende opp atomstridshoder.

I meldingen fra det statlige nyhetsbyrået Korean Central News Agency heter det at resultatet av den viktige testen er rapporter til sentralkomiteen for det regjerende Arbeiderpartiet.

– Testen vil ha en viktig effekt for igjen å endre den strategiske betydningen til Nord-Korea i nær framtid, skriver KCNA.

Det går ikke klart fram hva som egentlig er testet, men satellittbilder skal indikere at Nord-Korea virkelig er i gang med å gjenoppta testing av motorer som kan brukes på raketter som kan sende opp satellitter. FN har forbudt landet å sende opp satellitter fordi det anses som å være en annen måte å drive utprøving av langdistanseraketter som kan bære atomvåpen.

Nord-Korea har to ganger greid å sende opp satellitter i bane rundt jorden. En gang i 2012 og den andre gangen i 2016.

(©NTB)