Manchester United rystet City – Solskjær hylles for kampplanen

Manchester United kontret byrivalen i senk på Etihad.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Man. City - Man. United 1-2

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Ole Gunnar Solskjær hadde lagt en tydelig kampplan på å straffe regjerende mester Manchester City på overganger, slik han lyktes med mot Tottenham onsdag kveld.

Manchester United skapte muligheter på løpende bånd før pause, og det betalte seg i form av to mål, først av Marcus Rashford på straffespark, så av Anthony Martial.

United er det første bortelaget på fire år som har maktet å lede 2-0 før en halvtimes spill.

Resten av oppgjøret ble en forsvarskamp, og Nicolás Otamendi reduserte til 1-2 med få minutter igjen, men det holdt til United-seier.

Manchester United går opp på femteplass med fem poeng til Chelsea på den viktigste fjerdeplassen. City er fortsatt nummer tre, men har nå hele 14 poeng opp til serieleder Liverpool.

– Ingenting er bedre den følelsen når man feirer med fansen. Det er ikke mulig å toppe en dag som denne. Jeg er veldig positiv og glad på vegne av fansen og laget. Men utfordringen blir å fortsette og prøve å gjøre dette i hver kamp, sier Marcus Rashford.

– Vi spilte bra i 30 minutter, men vi er nødt for å gjøre det i 70-80 minutter for å bli et topplag, mener Rashford.

Solskjær: – Så mye av det jeg tror på

På spørsmål om denne kampen var et glipt av hans visjon for Manchester United-laget, svarer Solskjær følgende:

– Jeg synes vi har vist en del av det i det siste. Jeg tror mange kan gjenkjenne mye av det vi så i dag med hva jeg tror på som fotballtrener, selv om jeg gjerne skulle hatt ballen litt mer i laget. Men vi skaper så mye sjanser og angriper fort på overganger, og med den farten vi har er det måten å gjøre det på mot, etter min mening, verdens beste lag, sier han til TV 2.

Solskjær hadde en lynhurtig angrepskvartett som skapte trøbbel.

– Vi måtte være modig og tøff i hodet. Og så måtte vi prøve å utnytte sjansene som vi eventuelt skulle få. For vi vet at det er ingen som holder følge med Rashford, Daniel James, Martial eller Jesse Lingard hvis vi får rom til å angripe i. Det gjorde vi spesielt i begynnelsen og vi skulle ha ledet med både tre og fire, sier han til TV 2.

Solskjærs kampplan hylles

Solskjær hylles for kampplanen han la mot Pep Guardiola og City.

– Solskjær skal ha honnør. Han tok ut et veldig offensivt lag, og uten ball har de vært fantastiske. De fire fremste spillerne var utrolige i overgangsspillet, og de ødela Manchester City i første omgang, sier tidligere Manchester United-spiller Darren Fletcher i TV 2s Premier League-studio.

– Manchester City har vært naive og trodd at de skulle vinne komfortabelt. De har ikke respektert Manchester United, som ikke har kommet med respekt. Solskjær fortjener ros, for han har truffet med kampplanen og hatt troen på laget, fortsetter Fletcher.

På få dager har Solskjær slått lagene til både José Mourinho og Guardiola.

– Var dette et lite frempek på visjonen Solskjær har for sitt Manchester United? Et ungt lag med fart og energi. Det var det som la grunnlaget for denne triumfen, sier TV 2s fotballkommentator Øyvind Alsaker.

– Det er en enorm triumf som er fundert på den taktiske planen Solskjær la. Han ville sjokkere og true City, og han lyktes enormt godt i en halvtime før pause. Så var det en forsvarskamp, men de gjorde også det bra mot dette stjernegalleriet, sier TV 2s fotballekspert Brede Hangeland.

Straffespark etter VAR-sjekk

Kampen bølget frem og tilbake i åpningen, men etter hvert var det Manchester United som skapte de største sjansene. Midtveis fikk United straffespark med VAR-bruk da Marcus Rashford ble felt av Bernardo Silva.

– Klart straffespark. Bernardo Silva hadde ingen intensjon om å ta ballen. Han går bare rett inn i Rashford. Bernardo trenger ikke å gjøre det, for Fernandinho er i sikring, sier Fletcher i TV 2s Premier League-studio.

Rashford var iskald da han trillet inn 1-0 bak Ederson fra elleve meter. Få minutter senere kunne spissen doblet ledelsen, men skuddet gikk i tverrliggeren.

I stedet var det spisspartner Anthony Martial som sørget for 2-0 etter 29 minutter. Etter fine kombinasjoner med Daniel James vendte franskmannen opp inne i 16-meteren og banket ballen i det nærmeste hjørnet.

City ville ha straffespark

Ti minutter etter 2-0-scoringen fikk Gabriel Jesus en enorm mulighet til å redusere, men headingen ble for svak. På overtid ville Manchester City ha straffespark da Kyle Walkers innlegg traff en taklende Fred i armen.

– Når han har armen bak ryggen, er det alltid en fare for at det ser unaturlig om han flytter på den og ballen treffer. Du hadde funnet dommere som mener at det der er straffe, sier TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller.

Tidligere i omgangen hadde også Victor Lindelöf en ball i armen som ikke ble dømt straffespark på. City-manager Pep Guardiola var rasende på sidelinjen.

I andre omgang ble det en ren forsvarskamp for Manchester United, som ble presset langt tilbake av vertene. City skapte flere farligheter, men en god David De Gea og svake avslutninger sørget for at det lenge sto 2-0.

Med fem minutter igjen å spille fikk Manchester City reduseringen da innbytter Nicolás Otamendi headet inn 1-2. Sekunder senere måtte De Gea gjøre en meget god redning for å hindre utligning. City fortsatte å presse på i de siste minuttene av kampene, men United klarte å holde unna til 2-1-seier.