Aron     Sigurdarson     scoret to ganger mot Lillestrøm.
Aron Sigurdarson scoret to ganger mot Lillestrøm. Foto: Tor Erik Schrøder

Sigurdarson ble helten da Start slo Lillestrøm

Start snudde kampen og tok enda et steg mot Eliteseriespill i 2020.

Start - Lillestrøm 2-1 (0-1)

Start fortsetter den stødige veien mot Eliteserien og har et godt utgangspunkt etter første kvalifiseringskamp mot Lillestrøm.

Returoppgjøret spilles på Åråsen førstkommende onsdag.

– Jeg synes vi var det beste laget gjennom hele kampen. De fikk ett mål, men bortsett fra det kan jeg ikke huske noe spesielt fra dem. Det var bra å vinne hjemme, og nå skal vi på bortebane og ta seieren der også, sier Starts Aron Sigurdarson til Eurosport etter kampen.

Tom Nordlie har ikke mistet troen på Eliteseriespill tross tapet.

– Vi ble presset tilbake i starten. Vi ønsket å stå høyere og skape mer trøbbel for dem, men det greide vi ikke. Etter hvert fikk vi mer kontroll og mye kontringsrom vi kunne straffet dem på. Og så er det trist at dommeren dømmer et feil straffespark og at vi skyter i stangen. Vi kunne kommet herfra med uavgjort, så det er synd, sier den nye Lillestrøm-treneren til TV 2 og legger til:

– Vi har alle sjanser. Vi har scoret et bortemål og trenger bare å vinne 1-0 hjemme, så det blir en helt annen greie. Men jeg er misfornøyd med prestasjonen i denne kampen, selv om vi kunnet kommet fra det med 2-2.

– Du har fortsatt troen?

– Ja, kjempe.

Sigurdarson ble helten

Start åpnet friskt på Sør Arena, men til tross for flere angrep var det Lillestrøm som tok ledelsen da Daniel Gustafsson fant veien til nettmaskene etter 28 minutter. Litt mot spillets gang var det Lillestrøm som ledet til pause.

Like etter hvilen fikk Start straffe da Martin Ramsland gikk i bakken innenfor Lillestrøms 16-meter. Aron Sigurdarson var iskald fra straffemerket og utliknet for vertene.

Samme mann jublet et kvarter senere da han satte inn 2-1 og snudde kampen for Start.

Lillestrøm kom ikke nærmere enn et stolpeskudd i andreomgang, mens Start og Sigurdarson misbrukte sjansen til å øke til 3-1.

– Han mente jeg filmet

Etter kampen hadde Nordlie og Ramsland en diskusjon rundt straffesituasjonen som førte til Starts utlikning.

– Han mente jeg filmet på straffesparket. Det er bare bra med engasjement og jeg skjønner at han er frustrert etter å ha tapt kampen, men jeg sa til ham at han må ta det med dommeren, ikke meg. Det er mange tette dueller gjennom hele kampen, noen blir dømt på, andre ikke. Men det var i alle fall ikke noen filming, sier Ramsland til TV 2.