Svein Harald (12) var festens midtpunkt før cupfinalen

Han er bare 12 år gammel, men Svein Harald Vikra Haugen vet hvordan man vinner en fest.

Det hele startet med noen gamle fiskespann og et par trommestikker - nå er 12 år gamle Svein Harald Vikra Haugen like gjerne blitt fast trommeslager for Haugesunds supporterklubb, Måkeberget.

– Første gang jeg prøvde var før kampen mellom Brann og Haugesund på Brann Stadion, og etter det fikk jeg jobben, smiler Svein Harald.

På cupfinale-helg

Sjuendeklassingen fra Haugalandet er naturligvis på plass i hovedstaden denne helgen. I morgen drømmer han om at Haugesund slår Viking, samtidig skal unggutten sørge for at Måkeberget vinner kampen på tribunen.

– Jeg sa det når Haugesund var i kvartfinale i fjor, at i løpet av de tre neste årene blir det finale. Nå er de her allerede, og jeg både håper og tror at de vinner, smiler 12-åringen, før han legger til:

– Men uansett hvordan det går på banen, skal vi i alle fall vinne kampen på tribunen. Det skal jeg sørger for.

Selv en forbipasserende Viking-supporter innrømmer at Måkeberget, med Svein Harald i spissen, kanskje blir et nummer for sterke.

– Det ser egentlig ut til at Haugesund vinner før kamp, men det er selve kampen som gjelder og der kommer Viking til å være best.

Innkjøp av trommer

Etter at Svein Harald ble bitt av tromme-basillen, gikk han til innkjøp av egne trommer. Det kan føre til noen små uenigheter i heimen.

– Enten blir de kjempesure, eller så synes de det er greit, men jeg spiller uansett, gliser 12-åringen, og fortsetter:

– Hvis det blir for mye for dem, tar jeg med meg flagget mitt og trommen min, og så går jeg ut og spiller i gaten.

Og der får Svein Harald stadig mer oppmerksomhet.

– Det kan være litt flaut når folk stopper opp og bare; hva er det han der driver med? Men jeg bryr meg egentlig ikke og spiller bare videre, forteller unggutten.

Stor status

Utenfor Scotsman i Oslo er flere hundre Haugesund-supportere samlet før finalen. Og stemningen? Den skapes av en sjuendeklassing.

– Jeg bare spiller, og så synger de. Jeg er begynner å bli vant til det, jeg spiller jo foran fire tusen supportere på Haugesund Stadion, så det går bra, smiler trommisen, som hylles av flere av sine med-supportere.

– Han er fantastisk på de trommene og det er godt å ha han med seg, sier en forbipasserende.

– Det er den beste gutten vi har på laget det, kommer det fra en annen.

Det er liten tvil om at Svein Harald nyter stor status blant Haugesund-supporterne. Søndag lover han å skape show på Ullevaal.

– Jeg skal synge og lage stemning hele kampen. Og FKH kommer til å vinne. Jeg tipper 3-2, avslutter den unge haugalendingen.