– Spillerne er mer på audition enn Solskjær

Darren Fletcher er helt sikker på at Ole Gunnar Solskjær kommer til å lykkes.

Se Manchester City-Manchester United på TV 2 Sport Premium og Sumo lørdag fra kl. 18.00 (kampstart 18.30).

Lørdag er tidligere Manchester United-spiller Darren Fletcher (35) gjest i Premier League-studio.

Midtbanespilleren, som kom til klubben som elleveåring og spilte 223 ligakamper i løpet av sine tolv år som seniorspiller, er krystallklar på at Ole Gunnar Solskjær blir værende på Old Trafford i lang tid fremover.

– Ole skal ingen steder, han blir som Manchester United-manager. Han gjør det rette i prosessen med å få Manchester United til toppen. Han gjør det på den vanskelige måten, men han gjør det på den rette måten for Manchester United. Du må gi ham respekt for det, sier Fletcher til TV 2.

Under innspillingen av en Fletcher-spesial, som vil kommer på TV 2 Sumo på et senere tidspunkt, forklarer han hvordan Solskjær-prosjektet står støtt som en påle.

– Styret og alle i klubben er involvert, de kjenner prosessen. Det handler ikke om at Manchester United skal vinne denne sesongen, men at de skal vinne om tre-fire sesonger og blir klare til å utfordre. Om å få inn riktige type spillere med riktig personlighet, som ønsker å være i klubben, sier 35-åringen.

– Spillerne er mer på audition

Fletcher er helt sikker på at Solskjær kommer til å være Manchester United-manager i flere år fremover.

– Definitivt. Du kommer bare til å se progresjon. Sesongens beste prestasjon var mot Tottenham i midtuken. Klubben forventet at denne sesongen skulle bli vanskelig. De har mange unge spillere, men det er utrolig hva en eller to overganger kan gjøre. De unge spillerne blir mer erfarne og tøffere av den vanskelige tiden. Det er utrolig hva som kan skje på seks måneder, ett år, 18 måneder, mener han.

Manchester United-helten velger heller å snu på det, og hevder presset mest av alt ligger på spillerne.

– Det føles som om spillerne er mer på audition enn Ole Gunnar Solskjær. Hvem vil være en del av Ole Gunnar Solskjærs Manchester United? Her har du muligheten til å vise deg frem. Er du ikke villig til å akseptere standarden, så finner vi noen andre som kan gjøre det.

– Har forberedt seg hele livet

Fletcher mener Solskjær håndterer presset som følger med jobben eksepsjonelt godt.

– Jeg er sikker på at han er under press, men det ser ikke sånn ut. Han håndterer det veldig godt. Det er den største jobben i verden. Du har sett større managere slite med presset. José Mourinho slet med presset ved å være Manchester United-manager, sier han.

– Det er sikkert press, men samtidig har han forberedt seg på denne jobben hele livet. Det er jobben han alltid har villet ha. Han kjenner Manchester United mer enn noen klubb, han kjenner mentaliteten og vet hva som kreves. Han ser ut som han nyter det, selv om det er vanskelig, og jeg er sikker på at han vil nyte det enda mer i fremtiden, fortsetter 35-åringen.