KØDANNELSE: Det ble lørdag formiddag kødannelse i ett felt på E6 ved Mosseporten etter en trafikkulykke.
KØDANNELSE: Det ble lørdag formiddag kødannelse i ett felt på E6 ved Mosseporten etter en trafikkulykke. Foto: Nyhetstips.no

Statens vegvesen advarer om glatte veier på Østlandet

Våt snø og regn gir vanskelige kjøreforhold flere steder i Sør-Norge. Veitrafikksentralene til Statens vegvesen ber folk ta det rolig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Synkende temperaturer over store deler av Østlandet gir glatte veier flere steder lørdag. Vegtrafikksentralen ber bilister om å være på vakt.

– Det blir kaldere enkelte steder utover dagen og dette kan gi lokalt vanskelige kjøreforhold. Tilpass farten etter forholdene og beregn god tid, skrev Vegtrafikksentralen øst klokken 6.05.

Oppfordringen går til bilister i Østfold, Akershus, Oslo, Hedmark og Oppland.

Også i Vestfold, Telemark og Aust-Agder blir det meldt om glatte veier.

– Vi er klar over dette, og alle mannskaper er ute for å gjøre tiltak, melder Vegtrafikksentralen sør på Twitter.

Salting av flere veier er allerede i gang og vil fortsette utover morgenen. Bilistene må ha i bakhodet at det er desember måned og det vil kunne være glatt flere steder, opplyser trafikkoperatør Turid Norman i Vegtrafikksentralen Øst til NTB.

Politiet: – Meget glatt

Lørdag formiddag melder politiet om flere ulykker på Østlandet. En bil snurret rundt på E6 nordgående, mellom Storebaug og Mosseporten.

Like før klokken 10 kom det en ny melding om en bil som har snurret på E6 nord for Mosseporten i retning nord. Det er ikke meldt om personskader.

Rundt klokken 10.40 meldte politiet i Øst at en bil med henger hadde snurret rundt og stengt E6 i retning i Oslo, nord for Mosseporten. Begge felt nordover er stengt.

To biler var involvert i en trafikkulykke i Råde. Ifølge politiet i Øst er det svært glatt på stedet.
To biler var involvert i en trafikkulykke i Råde. Ifølge politiet i Øst er det svært glatt på stedet. Foto: Nyhetstips.no

Klokken 11 var to biler med seks personer involvert i et trafikkuhell i Gammelrødveien. Ifølge politiet er det svært glatt på stedet.

Rundt 20 minutter senere kolliderte to biler i Øvre Tune ved Sarpsborg. Tre personer var involvert, og to ble sendt til sykehus for sjekk.

To biler var involvert i en ulykke ved Skjetten like før klokken 10.50. En person ble kjørt legevakt for sjekk, formentlig med mindre til ingen skader. En bil berget, før veien åpnet igjen.

På Klokkarstua i Hurum kjørte en gassdrevet bil av veien. Føreren av bilen, en mann i 40-årene, opplyste til politiet at bilen mistet veigrepet før den havnet utenfor veien og landet på taket. Ingen personer ble skadd i utforkjøringen.

På Enebakkveien ved Klemetsrud kjørte en bil ut ved en rundkjøring ved E6, og sto midt inne i rundkjøringen med store materielle skader. Rundt klokken 10.20 var bilen tauet vekk, og det er normal trafikkavvikling på stedet.

– Fører er uskadet. Meget glatt på stedet, skriver Oslo politidistrikt på Twitter.

ADVARER: Politiet og Statens vegvesen advarer om glatte veier etter flere ulykker på Østlandet lørdag formiddag.
ADVARER: Politiet og Statens vegvesen advarer om glatte veier etter flere ulykker på Østlandet lørdag formiddag. Foto: Nyhetstips.no

På E6 ved Dal i Akershus fikk politiet i Øst melding om singelulykke klokken 9.15.

I Oslo meldte politiet om et vogntog som har kjørt seg fast i Maridalsveien/Skjoldveien. Traileren sperret veien og førte til trafikale problemer.

I Vest-Bamble i Telemark kjørte en personbil av veien på E18, og tok med seg 40 meter av autovernet før den landet på siden.

– Det var veldig glatt på stedet. Det er også store materielle skader, sier operasjonsleder Tore Grindem i Sør-Øst politidistrikt til TV 2.

(NTB/TV 2)