KANDIDAT: Tina Bru har allerede lenge vært sett på som en het kandidat til et toppverv i Norges nest største parti.
KANDIDAT: Tina Bru har allerede lenge vært sett på som en het kandidat til et toppverv i Norges nest største parti. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Tina Bru åpner for toppverv i Høyre

Stortingspolitiker Tina Bru (33) gir seg som leder for Høyres kvinneforum, men sier hun er åpen for andre verv i partiet. Til våren er en nestlederplass ledig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag ble det formelt avklart at Bent Høie gir seg som andre nestleder i Høyre, mens første nestleder Jan Tore Sanner går for gjenvalg. Dermed er spekulasjonene i full gang om hvem som overtar Høies posisjon.

Tina Bru har allerede lenge vært sett på som en het kandidat til et toppverv i Norges nest største parti. På direkte spørsmål fra Aftenposten om hun kan tenke seg jobben som nestleder, svarer hun:

– Det er som kjent flere verv som skal bekles. Jeg har sagt til komiteen at jeg stiller meg til disposisjon for fortsatt verv i partiet, så får valgkomiteen gjøre sine vurderinger.

En annen kandidat som har vært hyppig nevnt, er finanskomiteens leder Henrik Asheim.

– Det er ikke aktuelt, rett og slett fordi Jan Tore fortsetter som nestleder. Høyre kan ikke ha to menn fra Bærum i ledertrioen. Og jeg støtter at Jan Tore gjenvelges som nestleder, sier Asheim til Aftenposten.

Valgkomiteens innstilling skal være klar i slutten av februar. Landsmøtet holdes 27.–29. mars neste år.

(©NTB)