STOR JOBB: Ole Gunnar Solskjær ser at både Liverpool og Manchester City er milevis foran hans klubb, men han tror flere nysigneringer og friske spillere vil sørge for at Manchester United tar innpå.
STOR JOBB: Ole Gunnar Solskjær ser at både Liverpool og Manchester City er milevis foran hans klubb, men han tror flere nysigneringer og friske spillere vil sørge for at Manchester United tar innpå. Foto: Oli Scarff

Solskjær advarer Liverpool og City

Ole Gunnar Solskjær er sikker på at Manchester United vil være nærmere erkerivalene når stallen blir bredere.

Se Manchester City mot Manchester United på TV 2 Sport Premium og Sumo kl. 18.30.

Bare 15 kamper inn i Premier League-sesongen er Manchester United hele elleve poeng bak Manchester City på tredjeplass.

Enda verre: De er 22 poeng bak Liverpool.

– Som en klubb av vår størrelse må vi ta innpå, og målet vårt er selvsagt å gå forbi dem på tabellen. Manchester United må ha det som mål og noe å tro på, for vi har ressurser og folk til å klare det, sier Solskjær før lørdagens møte med Manchester City.

Solskjør peker på manglende bredde

Solskjær mener mye av nøkkelen ligger i å få spillere friske og få gjort flere signeringer.

– Vi vet at vi må styrke stallen både med bredde og kvalitet. Siden jeg kom hit har Matteo Darmian, Chris Smalling, Antonio Valencia, Marouane Fellaini, Ander Herrera, Romelu Lukaku og Alexis Sánchez – sju spillere med mye erfaring – dratt. Vi har fått inn tre gode spillere og løftet opp noen unggutter, men på grunn av bredden i stallen, og spesielt med alle skadene, har vi ikke hatt muligheten til å ha stabilitet, sier Solskjær, som er trygg på at de vil ta innpå erkerivalene.

– Når vi får spillerne tilbake, er jeg sikker på at vi kommer til å nærme oss de to. Noen ganger kan du endre kamper fra benken også, fortsetter Solskjær.

Solskjær opplyste på fredagens pressekonferanse at han håper å ha Anthony Martial klar til å spille en rolle mot Manchester City. Paul Pogba er fortsatt ute, men det er håp om at franskmannen er tilbake før nyttår.

Solskjær ønsker sultne spillere

Manchester United hentet inn unge briter som Daniel James, Aaron Wan-Bissaka og Harry Maguire før sesongen. Det var i sterk kontrast til etablerte stjernespillere som har blitt hentet de siste sesongene med blandet hell.

– Ser det ut som at jeg er en mann som bruker hundrevis av millioner med pund på spillere vi er usikre på? Vi må bygge om og endre kulturen, og du ønsker sultne og uselviske spillere. Det er noe meste av spillerne viser. Du har spillere som Scott McTominay, Marcus Rashford og Jesse Lingard, som alle vet hva Manchester United handler om, sier Ole Gunnar Solskjær.

Manchester United har ikke gått til topps i Premier League siden 2012/13-sesongen. Solskjær virker sikker på at klubbens kommer tilbake på tronen.

– Vi må ikke gå bort fra planen vi har lagt, og vi må ha tro på det vi holder på med og ha tro på spillerne og trenerstaben, i tillegg til å ha tro på at vi kommer til å hente inn noen virkelig gode spillere, sier Solskjær.