Kilde tror denne feilen kostet ham seieren

Klarte likevel en råsterk super-G-andreplass Beaver Creek.

Aleksander Aamodt Kilde ble nummer to i fredagens super-G i amerikanske Beaver Creek. Seieren glapp da nordmannen bommet i en sving mot slutten.

Kilde åpnet raskt og passerte i klar ledelse underveis, men en mislykket sving i den andre halvdelen av løpet gjorde at nordmannen tapte mye tid mot slutten. Han kom i mål ett tidel bak vinneren Marco Odermatt fra Sveits.

Dette var sesongens første pallplass for 27 år gamle Kilde. Matthias Mayer fra Østerrike ble nummer tre. Riktignok er ikke rennet i USA ferdigkjørt, men det er lite sannsynlig at noen på senere startnummer skal blande seg inn i kampen om en plass på pallen.

– Jeg satte hofta i snøen og mistet en meter. Da er det vanskelig å få med seg farten, sier Kilde til NRK.

Han tror seieren glapp på den feilen.

– Det kjentes veldig sånn ut, men gir man gass i super-G, så kan sånt skje.

Han har vist storform i Beaver Creek. På onsdagens trening var 27-åringen nest raskest. Forrige helg ble Kilde nummer seks og tolv i henholdsvis super-G og utfor i Lake Louise i Canada. Han har tre verdenscupseire i karrieren.

Irritert Jansrud

Nest beste nordmann fredag ble Adrian Smiseth Sejersted. Han ble nummer åtte, 86 hundredeler bak Odermatt.

– Jeg traff jevnt ganske godt hele veien, oppsummerte Sejersted.

Kjetil Jansrud har ikke fått det helt til å stemme i sesonginnledningen. Fredag ble det nok en skuffelse. Han åpnet riktignok ganske bra, men i det siste partiet av løypa tapte nordmannen mye tid og kjørte inn over ett sekund bak ledelsen. Det holdt til en 11. plass.

34-åringen var tydelig misfornøyd med egen innsats.

Lørdag skal det kjøres utfor i Beaver Creek.

(©NTB)