UTSLÅTT: VM i Japan er over for Allison Pineau og Frankrike.
UTSLÅTT: VM i Japan er over for Allison Pineau og Frankrike. Foto: Charly Triballeau

Sjokkexit for VM-favoritten

Frankrike røk ut allerede i gruppespillet.

Frankrike - Danmark 18-20

Frankrike var av mange regnet som den store gullfavoritten i VM, men allerede før hovedrunden må de regjerende europa- og verdensmesterne reise hjem fra Japan.

Fredag ble det 18-20-tap for Danmark, som dermed er videre og møter Norge søndag.

– Det er ekstremt overraskende. Frankrike kom til mesterskapet som den store favoritten og var ventet å cruise gjennom gruppen. De åpnet med tap og kom aldri inn i mesterskapet. Det selvfølgelig skuffende, sier TV 2s håndballekspert Bent Svele.

Svele påpeker at Frankrike allerede har plass i Tokyo-OL etter forrige VM-gull.

– Alle snakket om at de kom til å vinne VM-gull. Da har de kanskje senket seg ned og ikke vært like skjerpet, ikke tatt det like alvorlig. Da kommer de hit og tror de er bedre enn de er. Det er mette spillere og en fransk arroganse som er litt av forklaringen. Det er meget overraskende, sier han.

Svele har ikke tro på at det blir en opprydning i Frankrike etter VM-exiten.

– Det vil overraske meg om de tar en opprydning i et sånt system etter stort sett å ha vunnet alt. De var ute i mørket, men etter at Olivier Krumbholz kom tilbake som trener har det ført til at de har vunnet mye. Men de må bruke de neste månedene til å komme på hesten inn mot OL, sier TV 2s ekspert.

Fra Frankrikes gruppe tar Sør-Korea, Tyskland og Danmark seg videre. I hovedrunden venter Nederland, Norge og Serbia.

Svele mener det er vanskelig å plukke en ny favoritt etter Frankrikes avskjed.

– Nå er det veldig åpent. Vi trodde den vanskeligste gruppen var Norge skulle krysses med, men nå er Frankrike og Brasil er borte, mens Danmark, Tyskland og Sør-Korea er videre. Alle kan slå alle og tape for alle. Slaget om Kattegat mellom Norge og Danmark blir uhyre viktig, sier Svele.