SAVNET: Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem 31. oktober i fjor. Siden har ikke familien fått livstegn fra 68-åringen. Foto: Thomas Evensen / TV 2 / Privat
SAVNET: Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem 31. oktober i fjor. Siden har ikke familien fått livstegn fra 68-åringen. Foto: Thomas Evensen / TV 2 / Privat

Lørenskog-forsvinningen:

– Vi jobber med å legge en ny plan

Politiet mener det er gode grunner til at de ikke har funnet ut hva som har skjedd med Anne-Elisabeth Hagen. De har imidlertid en formening om hvor løsningen kan ligge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Etterforskningen pågår med uforminsket styrke, og vi opplever at det går fremover, sier politiinspektør Tommy Brøske til TV 2.

– Hva mener du med at det går fremover?

– Fordi vi hver uke, og ofte hver dag, opplever at vi kvitterer ut oppgaver. På den måten går det fremover, sier han.

Det har gått 13 måneder og én uke siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem i Sloraveien på Fjellhamar i Lørenskog.

Ingen har fått livstegn fra kona til milliardær Tom Hagen, etter at hun snakket i telefon med et familiemedlem om morgenen den 31. oktober i fjor.

FRONTER SAKEN: Det er politiinspektør Tommy Brøske som har hovedansvaret for å løse Hagen-saken.
FRONTER SAKEN: Det er politiinspektør Tommy Brøske som har hovedansvaret for å løse Hagen-saken. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix

Legger en plan

Politiet har det siste året offentliggjort potensielt bevismateriale i saken. Blant annet har de etterlyst en type sko, de har fortalt detaljer om opphavet til trusselbrevet som lå i huset, og de har fortalt at det ble funnet strips i boligen.

Til å begynne med etterforsket politiet saken som en kidnapping, men i sommer endret de teori. De mener at Hagen er drept og at gjerningspersonene har forsøkt å få det til å se ut som en kidnapping.

Politiet har tidligere hatt en ambisjon om å oppklare siden innen utløpet av 2019, men det virker nå mindre realistisk, mener Tommy Brøske.

– Å løse saken innen 2019 var en naturlig ambisjon da vi begynte. Nå jobber vi med å legge en ny plan for de neste ukene og månedene. Vi kommer til å opprettholde trykket fordi vi fortsatt har relevante oppgaver som må fullføres, sier han.

Undersøker biler

Politiinspektøren roser sine egne etterforskere som jobber med den tidkrevende etterforskningen. Brøske forteller at de har iverksatt ulike tiltak for å unngå trøtthet og slitasje hos betjentene.

– I hvilken grad oppleves det som et nederlag at saken ikke er oppklart?

– For oss er det ikke et nederlag. Det er gode grunner til hvorfor det er sånn, og det handler rett og slett om at vi ikke har fullført alle relevante oppgaver som må til for å finne en løsning, sier Brøske.

En av de mest sentrale oppgavene til politiet er det såkalte bilprosjektet. De har gjort en møysommelig jobb med å samle informasjon om bilene som har vært på veien på Fjellhamar i tidsrommet Anne-Elisabeth Hagen forsvant.

Her kan svaret ligge

Ifølge Tommy Brøske er det nå i underkant av ti biler politiet ikke har kontroll på. Tidligere har tallet vært rundt 20.

– Det er mot slutten av en slik innhentingsfase at det er mest krevende. Om ikke vi finner en løsning her, må vi jobbe videre med de andre prosjektene vi har gående.

Politiet har tidligere uttalt til TV 2 at de har laget en liste over mulige gjerningsmenn i saken. Dette er personer som politiet mener kan ha kapasitet til å gjennomføre en alvorlig kriminell handling.

De har også opplyst at de tror planleggingen av drapet har vært planlagt siden sommeren 2018, noen måneder før Hagen forsvant.

Flere personer har vært inne til avhør. De har status som vitner, men flere av dem er samtidig spurt om de har alibi for 31. oktober i fjor