VÅTT: Det blir vekslende regn- sludd- og snøbyger de fleste steder i landet helgen gjennom. Slik ligger nedbørsområdene over landet lørdag ettermiddag. Grafikk: StormGeo
VÅTT: Det blir vekslende regn- sludd- og snøbyger de fleste steder i landet helgen gjennom. Slik ligger nedbørsområdene over landet lørdag ettermiddag. Grafikk: StormGeo

Ruskehelg i vente – men én gruppe kan glede seg

Det forventes mye ruskevær de aller fleste steder i landet i helgen. Men for de som ønsker seg påfyll av snø i fjellet, kan det være gode nyheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Natt til lørdag kommer det et svakt lavtrykk inn i Skagerak, som gir nedbør og regn på Sørlandet og Østlandet i løpet av natten.

Helt øst på Østlandet kommer nedbøren i form av sludd og snø, før det blir oppholdsvær igjen.

Lørdag best i øst

– Hvis østlendingene vil komme seg ut på tur i helgen, er det lørdag som er det beste alternativet, sier vakthavende meteorolog, Roar Teigen, til TV 2.

Vestlendingene må holde ut med samme type vær som har vært de siste dagene. Det er få tegn til noe annet enn regnbyger og sluddbyger de neste dagene.

Snøgrensen går på ca 300-500 meter ved kysten, men er noe lavere lenger inn i landet.

Fortsatt håp om hvit jul

Nord-Norge får også mye spredt nedbør, i form av regn, sludd og snø, men ytre områder lengst nord får oppholdsvær.

I Nordland og Trøndelag blir det også sludd og snø lørdag, men der bedres det søndag.

– Det blir ruskete vintervær de fleste steder i landet i helgen og godt ut i neste uke. Det er ingen tegn på stabilt kaldt vintervær i neste uke heller, sier Teigen.

– Når denne langtidsperioden er over er det fremdeles en uke fram til jul, så håpet om en kald hvit jul er slett ikke over, sier meteorologen.

Snø i fjellet

Regn, sludd og snøbyger kan gi en del utfordrende kjøreforhold flere steder i landet.

I fjellet kommer nedbøren som snø, og sammen med kuling, vil det trolig bli fare for en del kolonnekjøringer over fjellovergangene.

– Det er kanskje de som ønsker seg påfyll av snø i fjellet som får de beste nyhetene, for det blir det, sier Teigen.