TOMMEL OPP: Brendan Rodgers er strålende fornøyd med å ha signert en ny kontrakt med klubben han tok over i februar 2019. :
TOMMEL OPP: Brendan Rodgers er strålende fornøyd med å ha signert en ny kontrakt med klubben han tok over i februar 2019. : Foto: Eddie Keogh

Brendan Rodgers forlenger med Leicester

Rodgers har signert en ny kontrakt med Leicester City, som strekker seg ut 2025-sesongen.

Se Aston Villa-Leicester søndag 15.00 på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!

Brendan Rodgers har signert en ny kontrakt med Leicester City, som strekker seg ut 2025-sesongen.

Det bekrefter klubben på sine hjemmesider fredag ettermiddag.

Leicester har under Rodgers' ledelse vunnet 17 av 26 kamper, og klubben ligger i skrivende stund på en imponerende andreplass.

– Jeg tenker at det er en naturlig ting. Det betyr stabilitet og ro for Leicester. Det har vært en del spekulasjoner at andre har vært interessert i ham. Rodgers har sittet på gode kort og har nok fått en bedre kontrakt, sier TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt.

Var Arsenal-kandidat: – Helt vanlig å bruke et mulig klubbytte

Kontraktsfornyelsen kommer bare kort tid etter Rodgers ble lansert som en kandidat til managerjobben i Arsenal etter at Unai Emery ble sparket fra sjefsstolen der. Thorstvedts ekspertkollega Brede Hangeland tror også det kan ha spilt inn.

– Han har vel hatt gode kort på hånden når han har kunnet forhandlet om kontrakt når Arsenal er uten manager og han etter rapportene er blant kandidatene der. Det er helt vanlig både blant spillere og trenere å bruke et mulig klubbytte til å få bedre betingelser. Han har vært i en god situasjon når han nå har prestert så sinnssykt bra og samtidig blitt nevnt som en potensiell erstatter til Emery. Men om det er tilfelle, får en jo sannsynligvis aldri svar på, sier den tidligere Premier League-midtstopperen.

Det at Rodgers nå velger å binde seg til Leicester betyr etter alle solemerker imidlertid at Arsenal-jobben utelukkes for denne gang, noe Thorstvedt mener kan være dumt for nordlondonerne.

– I en verden av hundrevis av managere, så betyr det at det er en mindre å velge mellom. Jeg tror han hadde vært en bra mann for Arsenal egentlig, med tanke på fotballen og filosofien. Så skal det sies at han har fått virkelig sving på Leicester. De har gjort det veldig bra, men de har fått virkelig god uttelling. Teorien sier at dette skal jevne seg ut, men vi har allerede sett én Leicester-sesong der det ikke har skjedd, sier Thorstvedt og minnes da Leicester tok seriegullet i 2015/2016-sesongen.

Hangeland omtaler også Rodgers' Leicester-prosjekt som «ekstremt spennende», og er ikke overrasket over at nord-iren ønsker å fortsette det han har startet med der.

– Det er veldig spennende det som skjer i Leicester, så det er fullt forståelig at han har lyst til å være der. Det virker som en strømlinjeformet klubb og han ser ut til å forme dem i sitt bilde.

– Så pr. dags dato går det an å i takke nei til storklubben Arsenal for å bli i Leicester?

– Det går definitivt an. Leicester er et vesentlig bedre lag enn Arsenal akkurat nå, men naturligvis en mindre klubb. Rodgers virker også veldig ambisiøs, men sånn som Leicester har hatt det i sesonginnledningen så tenker jeg at det ikke går an å ha det noe særlig bedre enn det. Han må være i himmelen som manager nå, sier TV 2s Premier League-ekspert.

Rodgers selv sier at han er henrykt over å signere ny kontrakt med Premier League-toeren og føler han har stor støtte i klubben.

– Støtten jeg har fra formannen, Khun Top; fra administrerende direktør, Susan Whelan; fra fotballdirektøren, Jon Rudkin; og alle i klubben har vært fantastisk. Jeg har tatt over et glimrende team av ansatte som er dedikerte i fremgangen og forberdringen av klubben, og vi har en gruppe med spillere som er en glede å jobbe med hver dag, sier 46-åringen til revenes egen hjemmeside.

Tøft i toppen

Forut for helgens runde er mesterne fra 2015/16 nummer to, hele tolv poeng ned til Wolves som er øverst av lagene utenfor topp fire-selskapet akkurat nå. Erik Thorstvedt tror Rodgers kan lede Leicester tilbake til Champions League.

– Ser man på tabellen nå, så kan han det. Men jeg tror ikke det holder til topp to. Der er City altfor gode og i lengden er de mye bedre offensivt, selv om de har hatt forsvarsproblem. Men Leicester har gjort det bra og Kasper Schmeichel ser ut som en av de beste keeperne i Premier League. Det er bra gjort å være så gode bakover etter at de har solgt verdens dyreste midtstopper i Harry Maguire, sier TV 2s fotballekspert.

Se Aston Villa – Leicester fra kl. 14.30 søndag 8. desember på TV 2 Sport Premium og Sumo.