Riskrem med salt karamell
Kokebokforfatter og matblogger Ida Gran-Jansen besøker kjøkkenet og byr på en spennende versjon av den tradisjonelle riskremen.
Riskrem
- 6 dl kremfløte
- 50 g sukker
- 600-700 g ferdigkokt risengrynsgrøt
Karamellsaus
- 200 g sukker
- 5 ss vann
- 100 g smør
- 2 dl kremfløte
- 1-1,5 ts salt
Ekstra
- 100 g valnøtter
Riskrem
- Pisk kremfløte og sukker til en myk krem.
- Rør inn så mye risengrynsgrøt du ønsker.
Karamell
- Rør sammen sukker og vann i en liten kjele. Kok opp og la koke på høy varme (uten å røre) til sukkeret har fått en godt gyllen farge.
- Trekk kjelen av platen og rør inn smør og kremfløte.
- Sett kjelen tilbake på platen og småkok karamellen i 1-3 minutt. Jo lengre du koker jo stivere blir karamellen. Gran-Jansen kokte karamellen i 1 minutt på sending.
- Avkjøl karamellen.
- Rør halvparten av karamellen inn i riskremen og server resten av karamellsausen ved siden av.
Stekte nøtter
- Stek valnøttene på 200 grader i 5 minutter eller til de er gylne.
Artikkelen er oppdatert