Riskrem

  • 6 dl kremfløte
  • 50 g sukker
  • 600-700 g ferdigkokt risengrynsgrøt

Karamellsaus

  • 200 g sukker
  • 5 ss vann
  • 100 g smør
  • 2 dl kremfløte
  • 1-1,5 ts salt

Ekstra

  • 100 g valnøtter

Riskrem

  1. Pisk kremfløte og sukker til en myk krem.
  2. Rør inn så mye risengrynsgrøt du ønsker.

Karamell

  1. Rør sammen sukker og vann i en liten kjele. Kok opp og la koke på høy varme (uten å røre) til sukkeret har fått en godt gyllen farge.
  2. Trekk kjelen av platen og rør inn smør og kremfløte.
  3. Sett kjelen tilbake på platen og småkok karamellen i 1-3 minutt. Jo lengre du koker jo stivere blir karamellen. Gran-Jansen kokte karamellen i 1 minutt på sending.
  4. Avkjøl karamellen.
  5. Rør halvparten av karamellen inn i riskremen og server resten av karamellsausen ved siden av.

Stekte nøtter

  1. Stek valnøttene på 200 grader i 5 minutter eller til de er gylne.