TALENTER: Mia Solberg Svele, Ola Romsaas og Alexander Blonz.
TALENTER: Mia Solberg Svele, Ola Romsaas og Alexander Blonz. Foto: Scanpix/montasje

norges største fremtidshåp – håndball:

– Det største trønder-talentet siden Sander Sagosen

TV 2 Sportens mangeårige håndballkommentator Harald Bredeli har kåret Norges største håndballtalenter på kvinnesiden og herresiden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Håndballjentene har herjet i VM og EM de siste årene.

Det kommer de trolig også til å gjøre fremover, for akkurat nå kryr det av talenter på kvinnesiden.

På herresiden finnes det også flere stjerneskudd som står klar til å overta arven etter Sander Sagosen og de øvrige profilene på landslaget.

TV 2s mangeårige håndballkommentator Harald Bredeli har plukket ut det han mener er Norges største talenter på håndballbanen, både på herresiden og kvinnesiden.

– Jeg har holdt meg til spillere som er født i 2000/2001, som vi kjenner klart best. Her er det spillere fra øverste divisjon, forklarer Bredeli.

Før han slår fast:

HÅNDBALLKOMMENTATOR: Harald Bredeli.
HÅNDBALLKOMMENTATOR: Harald Bredeli. Foto: Junge, Heiko

– Jeg mener at Alexander Blonz er det største talentet på herresiden. Han er den eneste av tenåringene som har prestert på øverste seniornivå. Mia Solberg Svele er det største på kvinnesiden, konkluderer kommentatoren.

Disse vurderer Harald Bredeli som de største håndballtalentene, født 1.1 2000 eller senere:

Kvinner:

Ane Cecilie Høgseth (født 2001), linjespiller Aker:

– På All Star Team da -00 landslaget tok EM-bronse i sommer. Sterk, flink til å finne posisjoner, god skuddteknikk, og bra taktisk, beskriver Bredeli.

Christine Karlsen Alver (født 2000), bakspiller Fana:

– Årets nykommer i Eliteserien forrige sesong. Blant toppscorerne i ligaen, påpeker Bredeli.

Thale Rushfeldt Deila (født 2000), bakspiller Fredrikstad:

– Datteren til Vålerenga-trener Ronny Deila har sterke fotballnavn i familien. Hun er selv en sterk håndballspiller med god fysikk og skudd fra distanse, oppsummerer kommentatoren.

Kristina Sirum Novak (født 2000), høyre bakspiller Sola:

– Novak markerer seg veldig positivt i sin første sesong i den øverste divisjonen for et lag som har slitt. Godt skudd, slår Bredeli fast.

Mia Solberg Svele (født 2001), bakspiller Storhamar:

– Solberg Svele er datter av tidligere landslagsspiller, og nå TV 2 ekspert, Bent Svele. Hun er playmaker og kaptein hos Storhamar som 18-åring. God spilleforståelse og sterk i forsvar, roser kommentatoren.

Menn:

Ola Romsaas (født 2000), bakspiller Drammen:

– Han spilte cupfinale i en alder av 16 år. Er to meter høy, har god fysikk, fart, og et voldsomt skuddregister. Det eneste er at han har slitt litt mye med skader, påpeker Bredeli.

Simen Ulstad Lyse (født 2000), bakspiller Kolstad:

– Lyse gikk fra 1.divisjon til eliten foran denne sesongen. Han blir betegnet som ett av de større trønder-talentene siden Sagosen, mener Bredeli.

Tobias Grøndahl (født 2000), bakspiller Elverum:

– Han er en klok playmaker med mye fart og et godt skudd. Allerede er Grøndahl blitt testet i Champions League, og har bestått, slår Bredeli fast.

André Bergsholm Kristensen (født 2000), målvakt ØIF Arendal:

– Årets nykommer i Eliteserien forrige sesong. På grunn av skader startet han denne sesongen som førstemålvakt hos regjerende seriemester. Etter overgangen til den øverste divisjonen har han tatt utfordringen bra, mener Bredeli.

Alexander Blonz (født 2000), venstre kant Elverum:

– Han tok VM-sølv med A-landslaget i januar, og er sterk i Champions League. En spiller med meget god teknikk, bra fart og spenst. I mine øyne det største talentet for øyeblikket, slår håndballkommentatoren fast.