Pallen glapp, men Ingrid Landmark Tandrevold gjennomførte et bra løp i de svenske skogene.
Pallen glapp, men Ingrid Landmark Tandrevold gjennomførte et bra løp i de svenske skogene. Foto: Geir Olsen

– Veldig stolt av det jeg fikk til

Ingrid Landmark Tandrevold traff på 19 av 20 skudd og ble nummer fire på normaldistansen i Östersund torsdag.

Det var karriens tredje beste individuelle verdenscupresultat for den 23 år gamle Fossum-jenta som tok VM-sølv på sprinten samme sted i mars.

Tandrevold skjøt om seieren på siste stående, men bommet én gang. Dermed ble hun slått av den franske duoen Justine Braisaz og Julie Simon, samt ukrainske Julija Dzjyma.

– Det er surt på én måte, men samtidig er det i begynnelsen av sesongen. Når jeg nesten er der oppe nå, har jeg alle muligheter senere også, sier 23-åringen til TV 2.

15 kilometer er ikke Fossum-jentas beste distanse. Hun er svært godt fornøyd med det hun fikk til i krevende vindforhold på standplass.

Bare et fåtall hadde færre bom enn henne.

– Det var en kamp i sporet, men også på skytebanen. Jeg synes at jeg løste det så godt jeg kunne i dag, selv om det alltid er ting som kunne vært mye bedre. Uansett er jeg veldig stolt av det jeg fikk til, sier Tandrevold.

– Jeg kan ikke si at normaldistanse har vært min favorittdistanse, påpeker hun.

Braisaz vant tross to bom, og slo Dzjyma (null bom) med 11,1 sekunder og Simon (to bom) med 17,7 sekunder. Tandrevold ble slått med ytterligere 7,5 sekunder.

Olsbu Røiseland raskest

For Marte Olsbu Røiseland og Tiril Eckhoff ble det en tung dag i Östersund med fem bomskudd hver på standplass.

Røiseland hadde imidlertid beste langrennstid av samtlige og kom i mål 2.34,5 minutter bak Braisaz.

Eckhoff, som bommet tre ganger på den første stående skytingen, var ytterligere 1.09,6 bak. Dermed hadde hun ikke en optimal dag i løypa heller.

– Det var ikke så veldig gøy å gå uti der. Det ble litt mye bom, og det var skuffende. Jeg føler jeg underpresterer så til de grader, sa Eckhoff til NRK.

– Liggende skyting var bra, og siste stående er egentlig grei. Men den ene serien med tre bom bryter meg ned sakte, men sikkert, la hun til.

Stødig Knotten

Karoline Knotten ligger an til å bli tredje best av de norske løperne. Hun traff på 17 av 20 skudd og var nummer 23 ut fra siste skyting.

Thekla Brun-Lie bommet fire ganger på standplass og endte 5.08,1 bak vinneren. Hun lå på 45.-plass da 76 løpere var gått i mål.

Emilie Kalkenberg bommet hele seks ganger og ble slått med nesten sju minutter av den franske vinneren.

(©NTB)