JUBELJENTER: Ingvild Kristiansen Bakkerud, Stine Bredal Oftedal, Malin Larsen Aune, Silje Katrine Waade og Kari Brattset Dale
JUBELJENTER: Ingvild Kristiansen Bakkerud, Stine Bredal Oftedal, Malin Larsen Aune, Silje Katrine Waade og Kari Brattset Dale Foto: Vidar Ruud

Nykommeren trekkes frem som en trussel av håndballstjernene

Til tross for skadene er Nederlands spillere fulle av respekt for Norge.

Norge-Angola 30-24 (13-12)

Etter sliteseieren mot Angola er Norge klar for en ren finale i VMs gruppe A mot Nederland fredag.

En triumf der vil for Norges del bety at man tar med seg fire poeng inn i hovedrunden. Det vil kunne bety mye i kampen for semifinale, men da må prestasjonen være bedre enn i torsdagens kamp.

– Det er klart at vi må spille vår definitivt beste kamp, skal vi gi de kamp, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson etter en varierende prestasjon mot Angola.

Som i de foregåaende kampene slet Norge med å komme i gang, før de etterhvert dro i fra på bedre utholdenhet, bedre kvalitet og med en SIlje Solberg i storform. Det spørs om man tåler en så svak start mot Nederland, og landslagssjefen krever full konsentrasjon på egne oppgaver.

– Hva de tenker når de skal møte oss, det vet jeg ikke og det driter jeg egentlig i. Jeg har mer enn nok å tenke på, sier Hergeirsson når han møter pressen fredag formiddag japansk tid.

I utvikling

Nederland har en sterkt stigende kurve i mesterskapet, og feide Serbia av banen med 36-23. Det betyr at de oransjekledde er klar for hovedrunden, og kan se frem mot Norge-kampen uten mer frykt enn den Håndballjentene vanligvis gir.

– De er fortsatt veldig bra som alltid. De har et godt lag og er veldig store og sterke. Vi må spille opp mot vårt beste, sier keeper Tess Wester til TV 2.

– Er det noen du spesielt ser opp for?

– Jeg ser opp for alle, bortsett fra keeperne, flirer målvakten, før hun likevel drar frem et navn.

– Jeg kjenner Ingvild Bakkerud, som jeg spiller med i Odense. Hun har utviklet seg utrolig godt. Jeg har sett at hun har hatt en god turnering og spilt noen gode kamper. Jeg håper i morgen ikke blir hennes dag.

Hyggelig trusselvurdering

Norge og Nederland kjenner hverandre godt, men det er tunge fravær på begge sider. Norges skadeproblemer er velkjend, mens treskojentene er svekket av at Nycke Groot ikke er med.

JUBELJENTER: Tess Wester sammen med lagkameratene etter maktdemonstrasjonen mot Serbia.
JUBELJENTER: Tess Wester sammen med lagkameratene etter maktdemonstrasjonen mot Serbia. Foto: Vidar Ruud/NTB scanpix

Tidligere Vipers-spiller Jenny Kramer trekker også uoppfordret frem Bakkerud i tillegg til et mer ventet navn.

– Norge har så mange gode spillere. Stine Bredal Oftedal er veldig god, og så har de Bakkerud som er veldig god. Hun scorer mange mål når hun har dagen, sier Kramer til TV 2.

– Det er hyggelig at de ser på meg som en trussel, svarer Ingvild Bakkerud.

– Det er bra. Vi har en god bredde i laget vårt, og hver eneste av spillerne våre er en trussel. Tess sier det vel lit fordi vi spiller på lag sammen, men det er hyggelig å høre.

– Hun mener også du er i sterk utvikling?

– Jeg syns jo det selv også. Jeg har tatt steg etter at jeg gikk til Odense. Jeg har fått et bedre blikk, og er egentlig blitt bedre på de fleste tingene.

– Er det en ulempe for deg at Nederlands keeper kjenner deg?

– Jeg kjenner jo henne også. Det blir en utrolig spennende duell, gliser Bakkerud.

Utfordret så det ljomer etter

Nederland er et lag som har mye av det samme spillemønsteret som Norge, og vil medføre en utfordring på en helt annen måte enn hva Håndballjentene har blitt utsatt for tidligere i mesterskapet.

– Vi har ikke blitt utfordret på returspillet vårt enda. Ikke på kontra eller ankomstmotspill, sier Thorir Hergeirsson til TV 2.

– Det kommer vi til å bli i morgen, så det ljomer etter. Så gjelder det å være godt organisert, og etablere forsvaret tidlig. Vi skal være med på løpskampen. Definitivt. Det har vi mannskap og bredde nok til. Så gjelder det å bruke tiden vår frem til kamp godt.

Nederlands største stjerne, Estavana Polman, scoret åtte ganger mot Serbia. Det Hergeirsson sier, har gjenklang i hennes spådom.

– Jeg forventer mye løping. De vil løpe, vi vil løpe. Det vil bli mye løping, men en bra håndballkamp, sier Polman til TV 2.

Hun frykter det norske kollektivet.

– Alle spillerne har kvaliteteter. De har en stor og god gruppe, som kan bytte mye. De gjør en god jobb sammen og har gode målvakter.

For de norske ligger litt av nøkkelen i å stoppe Polman.

– Vi må gi henne trøkker og gjøre det til en fysisk kamp. Hun er utrolig god når hun får ligge og bestemme valg. Vi må få henne ut av rytmen, sier kaptein Stine Bredal Oftedal.

– Vi vet at Nederland har ekstremt gode spillere på alle posisjoner. De har en bra flyt i spillet sitt nå. De er et fysisk bra lag, som liker å ha fart slik som oss. Så får vi håpe at vi viser gjennom 60 minutter at vi er bedre trent og et bedre lag, sier Marta Tomac.