STOLT HISTORIE: Liverpool-historien inneholder mange troféer. Jürgen Klopp håper å skrive seg inn med gullskrift ved flere anledninger. Foto: Scanpix/montasje
STOLT HISTORIE: Liverpool-historien inneholder mange troféer. Jürgen Klopp håper å skrive seg inn med gullskrift ved flere anledninger. Foto: Scanpix/montasje

tidenes liverpool-utgave?

– Både Klopp og van Dijk har noe å ta igjen der før du kan si at de har nådd det nivået

Sir Kenny Dalglish foretrekker å konsumere alkohol når han diskuterer årganger opp mot hverandre.

Se Bournemouth-Liverpool på TV 2 Sumo, TV 2 Sport 1 og TV 2 Sport Premium lørdag fra 15.30 (kampstart 16.00)!

– Det kommer an på hvilken årgang du tenker på. Hvis du tenker på den fra 80-tallet, så er vi alle over 60 nå, så de er virkelig bedre enn oss.

Slik svarer Sir Kenny Dalglish og gliser.

Spørsmålet han nettopp har besvart i det TV 2-eksklusive intervjuet med Øyvind Alsaker er om han kan dele sine tanker om hvordan dagens Liverpool-mannskap står sammenlignet med de store utgavene fra fortiden.

– Jeg synes vi bare skal nyte hva vi har i øyeblikket. Det er pub-prat å ha samtaler om han eller han er en bedre spiller og om laget vi hadde på 80-tallet var bedre enn på 90-tallet. Det utgjør ingen forskjell. Du må bare være bedre enn motstanderne for å være suksessfull.

– Det er en fin diskusjon, dog, er det ikke?

– Det er en diskusjon du først og fremst tar sammen med et par drinker. Jeg synes ikke det verken løser noe eller beviser noe. Vi har vært heldige og hatt noen store lag. Det at de som spiller i dag kan sammenlignes med noen av de store lagene fra fortiden, sier mye om hva de har oppnådd og om den jobben de gjør, sier Dalglish.

Se hele «Kenny Dalglish Spesial» på TV 2 Sumo nå!

– Trenger flere medaljer

Dalglish vant selv totalt åtte ligamesterskap på Anfield som spiller og manager, og var mannen som ledet dem til deres til nå siste tittel i hjemlig serie i 1989/90-sesongen. Han mener også at troféene kan være en måte å dømme årganger opp mot hverandre.

– Det kommer an på parameterne og hvordan man bedømmer. De trenger flere medaljer. De startet forrige sesong i Madrid, og det er det nivået vi vil nyte. Når du ser på medaljene til for eksempel Alan Hansen, og sammenligner med Virgil Van Dijk, hvordan skal du vite og bestemme hvem som var den beste spilleren? Jo, du ser på merittene. Både Jürgen og Virgil har noe å ta igjen der før du ærlig talt kan si at de har nådd det nivået. Men det er ingen grunn til at de ikke kan komme dit. Virgil har fantastiske ferdigheter, men han vil nok elske å få like mange medaljer som «Big Al», sier Dalglish.

I løpet av en snau halvtime deler han av sin innsikt i klubben både historisk og i nåtid, og er raus med skryt både overfor trenerteamet og dem som styrer i kulissene rundt suksessmanager Jürgen Klopp.

– Jeg tror ikke noen er uslåelige, men de har brakt tilbake «feelgood»-atmosfæren til klubben. Det man ser på banen er en kulminasjon av det som skjer i løpet av uken. Innsatsen, engasjementet og suksess fra folk som jobber for klubben. Og da mener jeg ikke bare i avdelingen for dem som jobber med fotball.

– Det handler ikke om bare en individuell person, og slik har det vært i alle år her. Det er et kollektiv, og alle bør føle seg veldig viktige og bør settes pris på for den jobben du gjør. Du kan ikke være suksessfull om ikke hver eneste avdeling i klubben jobber godt. Og det vi ser på banen reflekteres av dette. Alle er avhengige av hverandre, og slik er det også for manageren, sier Dalglish.

I intervjuet med Alsaker forteller også Dalglish om sine erfaringer fra det berømte «Boot Room» på Anfield, der legendariske Liverpool-trenere opp gjennom årene møttes for å drikke te og legge taktikk, han forteller om et detaljnivå som han mener kan sammenlignes med dagens og han forteller om forskjellen på å lede laget Liverpool og nå være høyere oppe i systemene i klubben.

Se hele «Kenny Dalglish Spesial» på TV 2 Sumo nå!

– Har alltid holdt sammen

Dalglish har også vært sentral i forbindelse med to av Liverpool- og fotballhistoriens mørkeste kapitler, både som spiller under Heysel-ulykken i 1985 og som manager under Hillsoborough-tragedien i 1989.

– Vil du si at disse tragediene, sammen med klubbens triumfer, gjør at Liverpools supportere har en sterkere identitet?

– Gjennom suksess og tragedie har Liverpool-supporterne alltid vært en viktig del av klubben. Om det har vært i tragedie eller triumf, har vi alltid holdt sammen. Det er en stor del av klubben. Så lenge vi står sammen, vil vi forhåpentligvis ikke oppleve flere tragedier, men hvis det kommer, er jeg sikker på at vi vil vise at folkene i og rundt fotballklubben skal være de første som støtter dem slik de støtter oss uke ut og uke inn. Supporterne står skulder til skulder med oss, og det gir oss en bedre sjanse til å oppnå suksess. Du kan se hvordan de nøt det i Madrid. Spillerne delte suksessen med alle og var briljante der. Det er det vi alltid har gjort, sier Dalglish.

Skryter av kollektivet i laget

15 kamper ut i 2019/20-sesongen ser det endelig ut til at Liverpool-supporternes tørst også skal slukkes. 14 seire og en uavgjort er fasiten, og en solid ledelse på åtte poeng til Leicester og elleve poeng til Manchester City er allerede opparbeidet. Dalglish mener det er vanskelig å plukke én favorittspiller blant alle Klopps disipler.

– Det endrer seg fra uke til uke. Den første uken er det Mané, så scorer Mo et par uken etter. Så dukker Andy Robertson opp med en heading. Det er briljant. Det er ikke en enkeltspiller i laget som er viktigere enn noen av de andre. Og det er ingen av dem på banen som tenker det. For meg er det den største fordelen du kan ha, sier den tidligere Liverpool-sjefen.

Han retter også en takk til eiersiden i klubben - Fenway Sports Group - som har støttet manageren i hans lagbygging og investert der det har trengtes.

– Vi mistet Coutinho, og hentet Alisson og Virgil. Jeg elsker «Lille Phil», men det var ikke en dårlig avtale, var det? Det var penger vel anvendt, og det viser hvor støttende FSG er finansielt. Når man får så mye penger for en spiller, ville det vært enkelt for dem å si «vi beholder det, vi gjør det og det», men nei, de sa bare «hva vil du ha?» til Jürgen. Og se hvilke frukter det har båret.

TV 2 informerer: Intervjuet med Dalglish ble spilt inn i forbindelse med Liverpools kamp mot Manchester City i november. Siden den gang har de røde vunnet fire av fire kamper og befestet sin posisjon på toppen av Premier League-tabellen.

Se hele «Kenny Dalglish Spesial» på TV 2 Sumo nå!