OL I SIKTE: Sven Erik Bystrøm representerte Norge i Rio-OL og vil gjerne gjøre det samme i Tokyo til sommeren.
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix.
OL I SIKTE: Sven Erik Bystrøm representerte Norge i Rio-OL og vil gjerne gjøre det samme i Tokyo til sommeren. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix.

Bystrøm «skuffet» over OL-planer: – Jeg hadde forventet en dialog

Sven Erik Bystrøm vil gjerne til Tokyo-OL, men føler seg ikke prioritert. Sportssjefen i Norges Cykleforbund (NCF) har nå tatt kontakt for å berolige UAE-Team Emirates-rytteren.

NCF vil, om Olympiatoppen godtar det, sende fire herresyklister til OL i Tokyo neste sommer.

Bystrøm, som representerte Norge i Rio for tre år siden, håper å være en av de utvalgte, men etterlyser nå å bli inkludert i OL-planleggingen.

– Har ikke hørt noe som helst

– OL har jeg ikke hørt noe særlig om, så det virker ikke som jeg har blitt særlig prioritert. Løypen er veldig hard, har jeg hørt, så den er jo ikke helt skreddersydd for en rytter med mine ferdigheter. Men det hadde absolutt vært gøy å kjøre OL, så jeg håper jeg kan melde meg på i diskusjonen. Men da må jeg kjøre fort i bakkene, ettersom løypa er såpass kupert, sier han til TV 2.

Løypen i Tokyo er av det svært kuperte slaget.

Med nesten 5000 høydemeter, som er på høyde med en hard fjelletappe i ritt som Tour de France, er det ventet at Carl Fredrik Hagen, og kanskje Odd Christian Eiking, vil bli Norges beste kort, men Bystrøm ble funnet verdig en plass i Rio, hvor løypen også var meget kupert.

– Om jeg får beskjed om at jeg er med i diskusjonen, så kan jeg i alle fall trene meg opp til det, men enn så lenge har jeg ikke hørt noe som helst, sier han.

– Hadde du forventet en dialog eller en telefon?

– Jeg hadde forventet en dialog. Så det er litt skuffende. Jeg har respekt for de som er med i diskusjonen, men du burde kanskje vært en større dialog, ja.

– Han er i bruttotroppen

Sportssjef i NCF, Hans Falk, tok øyeblikkelig kontakt med Bystrøm etter at TV 2 ba om en kommentar til 27-åringens frustrasjon.

– Han er i bruttotroppen. Vi må levere en «long list» til Olympiatoppen neste år, og Bystrøm kommer til å være et av de navnene. Vi hadde en Tokyo-samling på Ullevaal i november, men da hadde vi bare plass til et begrenset antall med utøvere. Han var ikke med der. Men han er aktuell, sier Falk.

Falk har selv vært i Tokyo for å studere løypen og er enig i konsensusen om at den er svært tøff. Ikke overraskende er det derfor nevnte Hagen som akkurat nå ser til ut å være Norges beste mulighet til en god plassering.

Falk opplyser også at de vil ha et møte med Bystrøm i januar hvor tema er EM, VM og OL.

– Slik jeg har sett løypen og med tanke på hvordan rytterne har prestert i 2019, så er det Hagen som i alle fall har vist de beste klatreegenskapene. Så finnes det andre som sikkert også kan prestere på et bra nivå, men Hagen er vel den som har vist det beste, om jeg må trekke frem ett navn, sier Falk.

– Gitt beskjed om at jeg ønsker Tour de France

Bystrøm vil starte 2020-sesongen allerede i Tour Down Under i januar og «regner med» at klassikerne også står på kalenderen.

– Formen er grei. Jeg har hatt en fin grunntreningsperiode i november. Jeg føler jeg er i rute til sesongen. Nå gjenstår det bare å finpusse på formen før sesongstart, sier han.

– Hvordan ser 2020 ut for deg?

– Jeg får vite mer om to ukers tid, men jeg har gitt beskjed om at jeg ønsker et tilnærmet likt program som i fjor, med klassikere og Tour de France. Så får vi se hva de sier.

Bystrøm og UAE-Team Emirates-laget skal senere i desember på treningssamling i Benidorm, Spania.