Bringebærkake med kanelsaus og crème fraîche

Kjøkkensjef på Vaaghals, Christer Rødseth, lager deilig kake når han gjester God morgen Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bringebærkake med kanelsaus og crème fraîche

  • 550 g mel
  • 285 g vann
  • 75 g sukker
  • 10 g salt
  • 1 egg
  • 1 ts kardemomme
  • 15 g gjær
  • 90 g temperert smør
  • smør og sukker til smøring av form
  • 1 pakke ferske bringebær eller en pose fryste

Bruk gjerne opp eplesyltetøy eller annen sliten frukt med fast konsistens du har liggende.

Bland sammen alt det tørre med vann og egg. Elt så inn gjær og temperert smør. Heves.

Form kuler av deigen på ca. 20 gram. Smør en liten ildfast form på ca. 10 cm i diameter med smør og sukker. Klem deigen ned og pakk inn bringebær eller frukten du ønsker å bruke.

For å få produktet som leveres på God morgen Norge i dag, trengs små ildfaste formene. Har du ikke disse små formene, kan du gjerne legge alle disse små bollene samlet i en annen ildfast form og steke som en stor kake.

Heves til dobbel størrelse og pensles med egg og melk.

Stek på 180 grader i 10-12 minutter, til de er gylne. Ved steking av større kake må noe mer tid påregnes.

Kanelsaus

  • 3 dl melk
  • 2 dl fløte
  • 120 g eggeplomme
  • 75 g sukker
  • 1 kanelstang

Kok opp melk med kanelstang. Pisk sammen eggeplommer og sukker. Hell melk over eggeblandingen og leger til 82 grader. Bland i fløte og avkjøl.

Ved servering: Hell kanelsausen over kaken og varm i ovn på 180 grader i 8-10 minutter. Kaken skal være «soaket» i kanelsaus.

Pisk crème fraîche ved siden av og server med den lune kaken.