Hendelsen skal ha skjedd i verftet på militærbasen
Hendelsen skal ha skjedd i verftet på militærbasen Foto: Kent Nishimura

To drept i skyting på Pearl Harbor

En ansatt i den amerikanske marinen skjøt natt til torsdag tre personer på militærbasen på Pearl Harbor. To sivile er bekreftet omkommet. I tillegg tok gjerningsmannen sitt eget liv.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det melder admiral Rob Chadwick på en pressekonferanse natt til torsdag. To sivile er bekreftet omkommet, i tillegg til gjerningsmannen. Begge ofrene er menn, skriver Hawaii News Now.

Begge ofrene var sivile skipsarbeidere. Myndighetene vet ikke om ofrene var tilfeldig valgt. De vet heller ikke noe om et eventuelt motiv.

En tredje person er sendt til Queen's Medical Center, og skal være stabil.

Joint Base Pearl Harbor-Hickam skriver på Twitter like før klokken 04.00 norsk tid at gjerningsmannen var en del av marinen.

– Rapportene tilsier at sjømannen skjøt og skadet tre sivile fra Forsvarsdepartementet, før han skjøt seg selv. Basen er ikke lenger på lockdown, skriver de.

Marinen og basens sikkerhetsfolk etterforsker nå saken.

Skytingen foregikk på et av basens skipsverftet. Basen var på lockdown i rundt en og en halv time, men militæret bekrefter nå at den er åpnet igjen.

Joint Base Pearl Harbor-Hickam bekrefter episoden på sin Twitter-konto.

– Sikkerhetsstyrker fra Joint Base Harbor-Hickam har rykket ut til melding om skyting på skipsverftet på Pearl Harbor. Hendelsen skjedde rundt klokken 14.30 og inngangen til basen er lukket, skriver de.

Et vitne sier til Hawaii News Now at han satt ved pulten sin da han hørte høye lyder.

– Jeg kjente de på en måte igjen som skudd, og så ut av vinduet tidsnok til å se gjerningsmannen som... skjøt seg selv, sier vitnet.

Guvernør David Ige sier i en uttalelse at Det hvite hus har tilbudt sin assistanse.

Pearl Harbor var marinebase under andre verdenskrig, og er kjent for å ha blitt angrepet av japanske styrker i 1941. 2 335 amerikanske soldater og 68 sivile døde i hendelsen. Lørdag er det 78 år siden angrepet, og flere overlevende omkom øya i dag for å være med på markeringen, skriver Joint Base Pearl Harbor-Hickam på Twitter.