ENDRINGER: Et Norwegian fly er fotografert på Gardermoen flyplass. Nå selger selskapet sitt argentinske datterselskap. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
ENDRINGER: Et Norwegian fly er fotografert på Gardermoen flyplass. Nå selger selskapet sitt argentinske datterselskap. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Norwegian selger datterselskap

Flyselskapet Norwegian selger sitt argentinske datterselskap, det melder selskapet i en pressemelding tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norwegian opplyser at de selger sitt argentinske datterselskap Norwegian Air Argentina (NAA) til JetSMART Airlines.

JetSMART vil ta over driften med umiddelbar virkning, heter det i en pressemelding fra Norwegian.

Flyvninger vil gå som planlagt, opplyser selskapet. Alle passasjerer som har kjøpt billetter med NAA-fly vil gå uten endringer.

NAA betjener kun innenriksflyvninger i Argentina. Norwegians flyvninger mellom London og Buenos Aires vil dermed ikke påvirkes av den nye avtalen.

– Norwegian er i en fase hvor selskapet går fra vekst til lønnsomhet. Nå tar vi alle nødvendige grep for å sikre at Norwegian er godt posisjonert fremover, sier fungerende konsernsjef og finansdirektør i Norwegian, Geir Karlsen, i en uttalelse.

Karlsen forklarer at selskapet får inntekter i pesos, mens de fleste kostnadene kommer i dollar. Svekkelsen av pesos innebærer et gap mellom kostnader og inntekter, forklarer han.

– I løpet av de siste månedene har vi gjort viktige endringer i rutenettet vårt for å sikre langsiktig lønnsomhet. Det har vist seg vanskelig å oppnå tilfredsstillende lønnsomhet for datterselskapet i Argentina, gitt den generelle situasjonen i landet, sier han videre.