ENDRINGER: Et Norwegian fly er fotografert på Gardermoen flyplass. Nå selger selskapet sitt argentinske datterselskap. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
ENDRINGER: Et Norwegian fly er fotografert på Gardermoen flyplass. Nå selger selskapet sitt argentinske datterselskap. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Norwegian selger datterselskap

Flyselskapet Norwegian selger sitt argentinske datterselskap, det melder selskapet i en pressemelding tirsdag.

Norwegian opplyser at de selger sitt argentinske datterselskap Norwegian Air Argentina (NAA) til JetSMART Airlines.

JetSMART vil ta over driften med umiddelbar virkning, heter det i en pressemelding fra Norwegian.

Flyvninger vil gå som planlagt, opplyser selskapet. Alle passasjerer som har kjøpt billetter med NAA-fly vil gå uten endringer.

NAA betjener kun innenriksflyvninger i Argentina. Norwegians flyvninger mellom London og Buenos Aires vil dermed ikke påvirkes av den nye avtalen.

– Norwegian er i en fase hvor selskapet går fra vekst til lønnsomhet. Nå tar vi alle nødvendige grep for å sikre at Norwegian er godt posisjonert fremover, sier fungerende konsernsjef og finansdirektør i Norwegian, Geir Karlsen, i en uttalelse.

Karlsen forklarer at selskapet får inntekter i pesos, mens de fleste kostnadene kommer i dollar. Svekkelsen av pesos innebærer et gap mellom kostnader og inntekter, forklarer han.

– I løpet av de siste månedene har vi gjort viktige endringer i rutenettet vårt for å sikre langsiktig lønnsomhet. Det har vist seg vanskelig å oppnå tilfredsstillende lønnsomhet for datterselskapet i Argentina, gitt den generelle situasjonen i landet, sier han videre.