JAKTER GJERNINGSPERSON: Politiet leter etter en eller flere gjerningspersoner etter at en mann ble funnet med stikkskader på Grorud i Oslo onsdag ettermiddag.
JAKTER GJERNINGSPERSON: Politiet leter etter en eller flere gjerningspersoner etter at en mann ble funnet med stikkskader på Grorud i Oslo onsdag ettermiddag. Foto: Ørn E. Borgen/ NTB scanpix

Mann funnet i boligområde med stikkskader – alvorlig skadet

Politiet jakter på en eller flere gjerningspersoner, etter at en mann ble funnet med stikkskader på Grorud i Oslo onsdag ettermiddag.

Den skadde mannen, som er i slutten av 30-årene, ble funnet utenfor en boligblokk i Bekkenstenveien på Grorud i Oslo onsdag.

Mannen er fraktet til sykehus.

– Mannen har pådratt seg alvorlige skader og er under behandling ved Oslo universitetssykehus, sier operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo politidistrikt til TV 2.

Mannen var bevisst da han ble fraktet til sykehus og har snakket med politiet.

Sterkt preget

– Han har gitt en delvis forklaring til oss, men han var sterkt preget av hendelsen. Så vi har foreløpig ikke noen opplysninger om hvem som står bak dette, sier Hekkelstrand.

Klokken 20.30 onsdag kveld jobbet politiet fortsatt med åstedsundersøkelse på Grorud.

– Vi har tatt mange avhør av vitner som bringer oss videre i saken. Vi har nå mange spor å gå etter i jakten på gjerningspersoner, sier operasjonslederen.

Operasjonslederen sier at de ikke kjenner til bakgrunnen for stikkingen.

Ikke kontroll på våpen

– Hovedhypotesen vår er at offer og gjerningsperson kjente til hverandre. Det tyder ikke på at dette er blind vold. Men det jobbes fortsatt intenst med å få klarhet i hva som egentlig har skjedd, sier Hekkelstrand.

Politiet fortsatt svært interessert i å høre fra folk som kan ha sett noe rundt denne hendelsen i området ved Bekkenstenveien på Grorud i15-tiden onsdag.

Politiet er usikre på hvilken gjenstand offeret er blitt stukket med.

– Det er ikke tatt beslag i gjenstander som skal ha blitt brukt til å stikke fornærmede med, sier operasjonslederen.