STENGT TUNNEL: Korgfjelltunnelen i Nordland måtte stenge etter en front mot front-ulykke onsdag ettermiddag.
STENGT TUNNEL: Korgfjelltunnelen i Nordland måtte stenge etter en front mot front-ulykke onsdag ettermiddag. Foto: Rune Lund

Mann (22) døde etter frontkollisjon på E6

Korgfjelltunnelen på E6 i Nordland måtte stenge etter front mot front-kollisjon.

En 22 år gammel mann døde etter en kollisjon mellom en personbil og en trailer i Korgfjelltunnelen.

22-åringen som var alene i personbilen, satt fastklemt og fikk hjelp av personer på stedet. Livet sto ikke til å redde, og 22-åringen omkom som en følge av skadene, sier kirurg Christian Loland ved Helgelandssykehuset Mo i Rana til Rana Blad.

Politiet meldte klokken 16.18 at sjåføren var fraktet ut av ambulanse og kjørt til sykehus.

Sjåføren i traileren kom ifølge politiet uskadd fra ulykken. Korgfjelltunnelen måtte i løpet av kvelden stenge flere ganger på grunn av ulykken.

– Tunnelen er åpnet igjen, og ulykkesgruppen til Statens vegvesen er varslet, sier operasjonsleder Kai Eriksen i Nordland politidistrikt til TV 2 onsdag kveld.

– Utfordrende forhold

– Det var en front mot front-ulykke som ble meldt inn til oss klokken 15.30. Sammenstøtet var alvorlig, og føreren av personbilen ble hardt skadd. Vedkommende er kjørt til sykehuset i Mo i Rana, sa operasjonslederen onsdag ettermiddag.

Ifølge politiet ble det forsøkt å få ned et Sea King redningshelikoper, men på grunn av dårlig vær kunne det ikke gjennomføres.

– Det er utfordrende forhold, med mye regn og nedbør, sa operasjonsleder Eriksen i Nordland politidistrikt onsdag ettermiddag.