FLYTTER NORDOVER: Kristoffer Zachariassen har vært blant de beste midtbanespillerne i Eliteserien de siste årene. Nå er han klar for RBK.
FLYTTER NORDOVER: Kristoffer Zachariassen har vært blant de beste midtbanespillerne i Eliteserien de siste årene. Nå er han klar for RBK. Foto: Jan Kåre Ness

Zachariassen klar for Rosenborg

Trønderne forsterker før 2020-sesongen. – Hadde han vært 22 år, hadde vi aldri solgt for den prisen, sier Sarpsborg 08s sportssjef.

HaSarpsborg 08s midtbaneprofil Kristoffer Zachariassen (25) er klar for Rosenborg. Det bekreftet klubben i dag.

Han har skrevet under på en fireårskontrakt.

– Det er et eventyr. Rosenborg er den største klubben i Norge. Jeg er veldig glad for å komme hit og det kribler allerede for å komme i gang, sier Zachariassen til RBK.no.

Når blir 25-åringen fra Sotra den første RBK-spilleren fra bergensområdet på 20 år. Forrige bergenser var Kenneth Storvik, som kom til trønderklubben i 2000.

– Jeg har aldri hatt et spesielt sterkt forhold til Brann, selv om familien min er Brann-supportere. Men dette får de tåle, sier en smilende Zachariassen.

Forberedt på konkurranse

Sotra-strilen kom til Sarpsborg 08 fra Nest-Sotra før 2017-sesongen. Zachariassen imponerte stort i østfoldingenes Europaliga-eventyr i fjor høst og har vært blant Sarpsborgs beste spillere i 2019-sesongen.

Rosenborg har vist interesse for Zachariassen over lengre tid. Trønderne var i forhandlinger med Sarpsborg 08 i sommer, men klubbene ble aldri enige om pris.

Nå er han klar for knallhard konkurranse om en plass på laget.

– Her blir det en helt annen type konkurranse og det er jeg forberedt på. Det kommer til å bli beinhard kjemping hver uke for å ta en plass i startelleveren. Og jeg kommer selvfølgelig til å ofre alt for å få spille, understreker han.

– Hadde han vært 22, hadde vi aldri solgt for det

Sarpsborg 08 har hele tiden vært en klubb som livnærer seg på å hente spillere billig, utvikle dem og selge dem med stor profitt når timingen er riktig. Sportssjef Thomas Berntsen mener at Zachariassen egentlig var overmoden for å forlate dem, og gir midtbanespilleren de beste skussmål.

Både når det gjelder på og utenfor banen.

– Jeg ser ikke bort fra at han også kan ta steget bort fra Rosenborg. Ikke noe negativt til Rosenborg-spillerne, men han kommer til å komme inn og revolusjonere midtbanen til Rosenborg på områder som intensitet og løpskraft. Der ligger han på høyt, europeisk nivå. Dessverre er han en jævlig bra tilvekst for Rosenborg, sier Berntsen med et glimt i øyet.

– De får en fantastisk spiller og en utrolig fin gutt, slår han fast overfor TV 2.

Midtbanespilleren storspilte for Sarpsborg 08 i Europaligaen i fjor. Da var han høyaktuell for en overgang til utlandet, men ble skadet før de siste kampene i gruppespillet.

– Han hadde ikke spilt i Norge nå hvis han ikke hadde blitt skadd, røper Berntsen.

Sportssjefen vil ikke si noe om overgangssum, men gir en liten pekepinn:

– Jeg synes rent sportslig at han er verdt enda mer. Hadde han vært 22 år, hadde vi aldri solgt for det. Men jeg synes vi fikk en veldig god pris med tanke på alderen, sier Berntsen om spilleren som blir 26 år i januar.

– Har den type kvaliteter

Jesper Mathisen tror dette vil være en sterk signering for trønderne.

– Det er en spiller Rosenborg har hatt interesse for i ganske lang tid. Det er ikke rart, for han er en av de beste spillerne i Eliteserien. Selv om Sarpsborg har hatt en tung sesong, er det ikke tvil om at Zachariassen har kvaliteter som gjør at han vil passe godt inn i Trondheim, sier TV 2s fotballekspert.

Han trekker frem enorm løpskraft, og at sotraværingen er god begge veier.

– Rosenborg har manglet spillere med den type kvaliteter. Det er en trygg og god signering, og han passer godt inn i måten Horneland vil spille på, slår Mathisen fast.

Etter Sarpsborgs Europa-eventyr i fjor ble Zachariassen nevnt i landslagsdiskusjonen. Mathisen tror overgangen til Rosenborg vil gjøre det lettere for ham å spille seg inn i Lars Lagerbäcks planer.

– Han har vist at han er landslagsklasse på sitt beste. Får han det frem i Rosenborg, kommer han til å bli enda mer aktuell for det norske landslaget etter hvert. Han vil spille en viktig rolle for Rosenborg i 2020, varsler den tidligere Start-profilen.