Agüero-vikaren strålte for City: – Et signal til Guardiola

Gabriel Jesus stod frem da Manchester City ydmyket Burnley.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se sammendrag i vinduet øverst!

Burnley-Manchester City 1-4

Med Sergio Agüero på skadelisten fikk brasilianeren starte sin andre Premier League-kamp på rad.

Jesus takket for tilliten. 23-åringen scoret to ganger for et dominerende Manchester City.

I første omgang en ordentlig perle, i andre omgang på volley etter innlegg fra Bernardo Silva.

– Kan bli en legende

Dermed endte han en måltørke på ti kamper.

– Jeg kan score i hver kamp, men det er vanskelig. Jeg har Sergio (Agüero) med meg, og må lære av ham. Han er en legende. Jeg må score når jeg spiller, for Sergio scorer hver gang. Det er min ambisjon, sier tomålsscoreren til Amazon.

TV 2s fotballekspert mener at det er helt avgjørende for Manchester City å ha gode reserver.

– Å danke ut Agüero er det veldig få spisser som ville gjort uansett. Det at han klarer å spille en birolle, men en viktig rolle, og tør å akseptere at «shit happens» noen ganger, er en god egenskap, sier Petter Myhre i TV 2s Premier League-studio.

– Men det er også en drømmejobb. Manchester City skaper utrolig mange sjanser. Kommer han seg gjennom dette, kan han bli en legende for City, følger Trevor Morley opp.

Pep Guardiola er godt fornøyd med spissreservens bidrag.

– Spisser som ham og Sergio Agüero lever for å score mål. Det er ikke enkelt å erstatte Sergio, men det er ingen som tviler på Jesus. Kvaliteten på spissene våre er utslagsgivende, sier City-manageren til Amazon.

– Et signal

Den brasilianske landslagsspissen har nå scoret fem mål på tolv kamper i Premier League. Han har kommet inn fra benken i seks av dem.

– Det er ingen smågutt Guardiola kan bytte inn på topp når Agüero er ute med skade, sa TV 2s kommentator Øyvind Alsaker.

– Vi vet ikke helt hvor god Jesus er eller kan bli. Han får ikke mye spilletid på grunn av Agüero, og må ta vare på sjansene han får. Det har han defintivt gjort i dag. Det er et bra signal til Guardiola om at han ønsker å spille mer, fulgte kommentatorkollega Nils Johan Semb opp.

– Kan ikke avskrives

Jesus fikk imidlertid kamp om kveldens vakreste scoring. Midtveis i andre omgang banket Rodri inn 3-0 fra 20 meter. Innbytter Riyad Mahrez rundet av Citys scoringsfest da han satte inn 4-0, også algerieren på vakkert vis.

Robbie Brady fikk med seg et trøstemål for Burnley ett minutt før full tid.

Manchester City er nå åtte poeng bak Liverpool. Luken øker til elleve dersom Liverpool slår Everton på Anfield onsdag kveld.

– Fortsetter de som i kveld, kan vi ikke avskrive et City-lag som har Liverpool på Etihad i april, sa Alsaker.

Neste kamp for Manchester City er Manchester United. Den ser du på TV 2 Sport Premium eller Sumo lørdag kl. 18.30.