Henriette bestilte minihus – det angrer hun på nå

TV 2 hjelper deg: Henriette Johansen bestilte et minihus som skulle bli hennes nye hjem. Det gikk ikke som ønsket.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Henriette har de siste årene hatt en drøm å bo i et minihus.

– Fordelen med minihus er at det er lite og lett å vedlikeholde. Det blir også en større økonomisk frihet, som gjør at jeg kan bruke pengene mine på det jeg har lyst til kontra renter og avdrag, sier Henriette Johansen.

Se TV 2 hjelper deg gratis på TV 2 Sumo

Hun har lenge jobbet som fengselsbetjent. Nå er hun sykepleierstudent og leier en leilighet i Sarpsborg med hennes ti år gamle datter. I september i fjor fant hun drømmeboligen hos Minihuset AS i Ålesund. Etter en vellykket visning, bestilte hun minihuset hun ville ha.

– Det hadde to soverom, bad, stue og kjøkken. Det skulle jo bli vårt nye lille drømmehjem som vi gledet oss veldig til, sier hun til TV 2 hjelper deg.

Huset kostet 360.000. Hun måtte betale 30.000 kroner i depositum, noe hun gjorde med en gang.

I tillegg hadde hun avtale om leie av en tomt som minihuset skulle stå på.

– Drømmen har blitt knust

Huset skulle være helt nytt. Og ifølge Johansen ga firmaet muntlig beskjed om at hun skulle få huset levert innen seks til åtte uker. På kontrakten står det ikke noe om leveringstid, men på firmaets Facebook-sider oppgir de seks uker som leveringstid.

Men etter syv uker ringer Minihuset AS i Ålesund. Huset kommer ikke allikevel.

– Jeg ble lei meg. Det var også trist for datteren min. Hun gledet seg like mye som meg. Det var kjempekjipt, sier hun.

MINIHUSET: Henriette Johansen var på visning i Ålesund før hun bestilte minihuset. Hun skulle få levert en lignende hus innen seks til åtte uker. Foto: Privat.
MINIHUSET: Henriette Johansen var på visning i Ålesund før hun bestilte minihuset. Hun skulle få levert en lignende hus innen seks til åtte uker. Foto: Privat.

Henriette får ingen forklaring på hvorfor minihuset ikke blir levert i tide. Men Minihuset AS ønsker å levere et annet hus. Men daglig leder av firmaet er en del fraværende og holder lite av avtalene. Etter flere måneder med lite kontakt, mister hun troen på at hun noen gang vil få huset sitt levert til Sarpsborg.

– Etter flere måneder der Minihuset AS ikke har lykkes med å tilby meg noe som ligner på huset jeg bestilte, bestemmer jeg meg for at jeg ikke skal ha noe hus fra han lenger.

Henriette krever at hun får tilbakebetalt depositumet på 30.000 kroner.

– Bedriften sluttet å svare

Det går ikke Minihuset AS med på. De sier at avtalen fortsatt gjelder. Derfor betaler de ikke tilbake depositumet.

– Nå har jeg ikke noe minihus og jeg er 30.000 kroner fattigere. Jeg er lei. Han har rett og slett drept litt av spiriten jeg hadde til å skaffe meg minihus. Nå skal jeg ha tilbake pengene mine, sier hun oppgitt.

Thomas Iversen, juridisk seniorrådgiver i Forbrukerrådet, synes Henriettes sak er lei.

– Hun har forberedt seg for å få dette produktet og gjort tiltak for å plassere minihuset. At hun ikke får det levert som avtalt, er veldig kjedelig for henne og det burde ikke skjedd, sier han til TV 2 hjelper deg.

– Hun har purret på både levering og depositum opptil flere ganger. Hun har krav på å få pengene tilbake fordi det ikke er blitt noe oppgjør eller levering. Depositumet skal betales så snart som mulig når hun krever det, sier Iversen.

FOKUS PÅ HESTEN: Henriette Johansen er veldig glad i hesten sin. Hesten var en av årsakene til at hun ønsket å leve minimalistisk
FOKUS PÅ HESTEN: Henriette Johansen er veldig glad i hesten sin. Hesten var en av årsakene til at hun ønsket å leve minimalistisk Foto: Renold T. Christopher/ TV 2 hjelper deg.

Minihus AS drives av Per Andre Svarstad Måseidvåg. TV 2 hjelper deg har i lang tid forsøkt å komme i kontakt med selskapets eier. Når vi endelig får tak i ham, lover han å ordne opp. Men Måseidvåg betaler ikke. Og plutselig forsvinner firmaets Facebook-side. TV 2 hjelper deg undersøker og finner ut at firmaet nå er slått konkurs. Likevel fortsetter Måseidvåg å annonsere for minihus på Facebook.

TV 2 hjelper deg ringer nummeret Måseidvåg har oppgitt på Facebook-annonsen. Vi får kontakt, men Måseidvåg legger på. Etter dette får vi ingen svar fra Måseidvåg.

Fortsatt 30.000 fattigere

Nå har det gått flere måneder siden minihus-eier lovet å ordne opp. Men Henriette har ennå ikke fått noe penger.

– Jeg var kanskje litt for naiv når jeg møtte Måseidvåg. Jeg ble jo lurt.

Henriette gir ikke opp og hun vil prøve å ta saken opp til forliksrådet.

– Jeg gir meg ikke umiddelbart og kommer til å ta prøve de instansene jeg kan, sier hun.