VENNLIG KLEM: Mauricio Pochettino og Ole Gunnar Solskjær, her fra oppgjøret Manchester United vant 1-0 i januar i år.
VENNLIG KLEM: Mauricio Pochettino og Ole Gunnar Solskjær, her fra oppgjøret Manchester United vant 1-0 i januar i år. Foto: Matt Dunham

Hevder Pochettino vil ha Solskjærs jobb

Men Tottenham skal ha sikret seg en klausul som kan gjøre det vanskelig.

Onsdag fra kl. 19.45: Se Man. United-Tottenham på TV 2 Sport Premium 2 eller Sumo!

Ryktene svirrer rundt arbeidsløse Mauricio Pochettino.

Manchester Evening News, kanskje avisen som er tettest på Manchester United, vil ha det til at stjernemanageren svært gjerne ønsker å ta over de røde djevlene.

Pochettino skal ha vært lysten på United-jobben allerede da José Mourinho fikk sparken.

Ønsket er ikke blitt noe mindre etter at han fikk sparken av Tottenham, skriver Manchester Evening News.

Det kan være dårlig nytt for Ole Gunnar Solskjær. Presset øker stadig på kristiansunderen etter Manchester Uniteds verste ligastart på 31 år.

Drastisk endring

TV 2s fotballekspert tror og håper at Solskjær får tid på seg.

– Hvis det er tilfelle at Pochettino ønsker seg tilbake nå, og Manchester United ser på ham som sin fremtidige manager, kan ting skje nå. Men jeg synes det ville blitt for dumt når de på en måte har gjort en avtale med Solskjær, sier Petter Myhre.

Han sikter til Manchester Uniteds drastiske endring i filosofi på overgangsmarkedet, der det skal satses på unggutter. Hensikten er sakte, men sikkert, å gjenreise klubben.

– I det gamet her vet man aldri. At Pochettino er en fantastisk trener, og ville passet inn i Manchester United med den filosofien de har startet på nå, er det ikke tvil om, poengterer Myhre.

Snedig klausul

Selv snakket Pochettino om fremtiden med en argentinsk avis tidligere denne uken. 47-åringen understreket at det har vært godt for ham å koble av etter Tottenham-avskjeden, men utelukket ikke at han kan bli å se på en trenerbenk i nær fremtid.

– Jeg er åpen for å lytte til de prosjektene som presenteres for meg. I min alder trenger man ikke lang tid for å komme seg til hektene. Det er mange klubber og attraktive prosjekter som jeg kan gi meg ut på, sa Pochettino, ifølge The Times.

Skal en tro The Telegraph, er det imidlertid en hake for eventuelle klubber som ønsker å ansette den anerkjente manageren: De må forhandle med Tottenhams styreleder, Daniel Levy. Han har gjort seg kjent for å være en tøff mann å komme til enighet med.

Tottenham skal nemlig ha sikret seg en klausul som et ledd i Pochettinos sluttpakke. Skal en klubb ansette ham før sesongslutt, må de angivelig komme til enighet med Spurs om en kompenasjonssum.

Dette gjelder også for europeiske klubber, ikke bare engelske, hevder The Telegraph.

«Hvorvidt Levy i det hele tatt er åpen for å forhandle med Arsenal eller United midt i sesongen er uvisst», skriver den britiske avisen.

Arsenal snuser

Arsenal skal nemlig være en annen klubb som snuser på Pochettino. «The Gunners» sparket nylig Unai Emery, og har ansatt Fredrik Ljungberg som vikar.

Ifølge Mirror-journalisten John Cross, som følger Arsenal tett, har klubben tolv navn på listen over mulige kandidater.

Mikel Arteta, Brendan Rodgers og nettopp Pochettino blir navngitt. Også Massimiliano Allegri og Nunu Espírito Santo nevnes, men duoen skal ikke være London-klubbens førstevalg, hevder Cross.

Selv om han ikke anser det som særlig sannsynlig, vil ikke TV 2s fotballekspert utelukke at Pochettino kan ta over sin tidligere erkerival.

– Jeg skjønner hvorfor Arsenal vil ha ham. Jeg mener at han er en av verdens beste managere. Samtidig tror jeg at rivaliseringen mellom Tottenham og Arsenal vil ha noe å si, både for ledelsen i Arsenal og Pochettino, sier Myhre.

– Men da kan han bo der han har bodd hele tiden, så ingenting er utenkelig der heller. Men det er umulig å lese hvordan styremedlemmer i fotballen i dag tenker, understreker han.

Bayern-kobling

En annen klubb Pochettino kobles til, er Bayern München. Den tyske giganten sparket Niko Kovac tidlig i november.

Hansi Flick har tatt over det midlertidige manageransvaret. Fire strake seirer, så et sviende tap for Bayer Leverkusen hjemme, er fasiten. Klubbformann Karl-Heinz Rumenigge åpnet etter kampen for at Flick kan komme til å fortsette etter vinterpausen i Tyskland.

– Det er viktig at vi har en trener som passer laget godt. Jeg kan forestille meg at vi fortsetter med ham etter vinteren, sa Rumenigge, ifølge NTB.

Bayern München er også blitt koblet til Pep Guardiola og Ajax-manager Erik ten Hag.

Hvor enn kursen går for Pochettino, virker TV 2s fotballekspert å være skråsikker i sin sak: Argentineren ender opp med en toppjobb.

– At navnet til Pochettino dukker opp i enhver sammenheng blant gode klubber i Europa som er ute etter en ny trener, er det ikke tvil om. Rent ferdighetsmessig som manager og type, passer han inn så å si alle steder, mener Myhre.

Onsdag fra kl. 19.45: Se Man. United-Tottenham på TV 2 Sport Premium 2 eller Sumo!