FUNNET DØD: Emilia ble sist sett fredag i den svenske byen Tollarp.
FUNNET DØD: Emilia ble sist sett fredag i den svenske byen Tollarp. Foto: Missing people

Emilia (20) funnet død – politiet mistenker bortføring og drap

20-åringen ble sist sett 22. november.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

20 år gamle Emilia Lundberg, som ble sist sett 22. november i Tollarp sør i Sverige, er funnet død, opplyser svensk politi.

Etter at familien meldte henne savnet, sa politiet at de fryktet det lå noe kriminelt bak forsvinningen.

20-åringens bankkort lå igjen i leiligheten, og Emilias telefon har vært død siden hun forsvant. Hun ble funnet i elven Vramsån, som ikke ligger langt unna hjemmet, skriver Expressen.

Kan dreie seg om drap

Det vil bli foretatt en rettsmedisinsk undersøkelse for å fastslå dødsårsaken. Men ifølge politiet kan det være snakk om et drap.

Etterforskningsleder Jenny Lidell sier tirsdag kveld til nyhetsbyrået TT at det er visse omstendigheter som gjør at man mistenker drap, men hun vil ikke gå i detalj, skriver Aftonbladet.

Ifølge Aftonbladet skal et vitne ha gjort den siste observasjonen av 20-åringen, dagen før hun forsvant. Da ble hun observert sammen med en person kledt i en grå jakke.

Dykkere har søkt i elven i løpet av dagen etter at politiet gjorde funn ved den forrige helg. Politiet vil foreløpig ikke uttale seg om de har noen mistenkte i saken.

– Mistanken om bortføring opprettholdes, men det kan endre seg. Vi har i løpet av dagen dykket i Vramsån og vi har tidligere gjort funn i området. Jeg beklager at vi har funnet den forsvunnede 20-åringen død, sier pressetalsmann Robert Loeffel i politiet til Expressen.

Flere frivillige leteaksjoner foregikk i Vramsån i Tollarp etter den 20 år gamle kvinnen fra Skåne i Sverige var savnet. Bildet ble tatt på fredag, før kvinnen ble funnet.
Flere frivillige leteaksjoner foregikk i Vramsån i Tollarp etter den 20 år gamle kvinnen fra Skåne i Sverige var savnet. Bildet ble tatt på fredag, før kvinnen ble funnet. Foto: Johan Nilsson/TT/NTB scanpix