I SORG: Det ble flagget på halv stang på Borgtun skole tirsdag formiddag. Den døde jenta var elev ved skolen. Foto: Egil Pettersen/TV 2
I SORG: Det ble flagget på halv stang på Borgtun skole tirsdag formiddag. Den døde jenta var elev ved skolen. Foto: Egil Pettersen/TV 2

fire hentet opp av vannet i tromsø:

Lokalsamfunnet i sorg

TROMSØ/OSLO (TV 2): Tirsdag ble det avholdt minnestund på skolen til den syv år gamle jenta som døde mandag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lokalsamfunnet er i sorg etter at fire livløse personer ble hentet opp av vannet utenfor Tromsøya mandag.

Ei jente på syv år og hennes mor døde etter hendelsen, mens to andre barn er innlagt på Rikshospitalet med livstruende skader. Den avdøde moren etterforskes for drap og drapsforsøk.

Ledelsen i Tromsø kommune har satt krisestab i forbindelse med hendelsen, og kommunens psykososiale team er også satt i beredskap.

– Alle er preget av denne tragiske hendelsen, sier Tromsø-ordfører Gunnar Wilhelmsen til TV 2.

– Nå må vi bare bry oss om hverandre, legger han til.

Holdt minnestund på skolen

Den døde jenta var elev ved Borgtun skole i Tromsø. Alle elevene og pårørende har blitt orientert om dødsfallet, og det ble holdt minnestund på skolen klokken 10 tirsdag.

– Vi hadde en fin stund sammen og skal bruke dagen til å snakke sammen om det som har skjedd, sier rektor Wenche Sørensen til TV 2.

Også en barnehage er orientert om at den er berørt av hendelsen. Wilhelmsen kan ikke si om et eller begge av de to små barna som kritisk og livstruende skadd, går i barnehagen.

Etterforskes av politiet

Politiet etterforsker hendelsen der fire personer ble funnet livløse i vannet ved Tromsøya som drap. Den døde moren etterforskes for drap og forsøk på drap.

– Politiet etterforsker avdøde mor for henholdsvis drap og forsøk på drap, sier Gøril Lund, politiadvokat i Troms politidistrikt, på en pressekonferanse tirsdag formiddag.

Barnas far har forklart seg for politiet. Familien kom opprinnelig fra Sudan. Ingen av dem er kjent fra politiet fra før.

Observerte barnevogn

Det var klokka 17.28 mandag kveld at politiet fikk melding fra en forbipasserende om at det var observert en barnevogn, og at det gikk spor ned til vannet. Da melder kom ned til vannet, ble det gjort funn av gjenstander, blant annet støvler, i vannkanten.

Da politiet rykket ut til området Fagereng i Tromsø, fant de fire livløse personer i sjøen, og det ble gitt livreddende førstehjelp på stedet før de ble fraktet til sykehus.

– Per nå kan vi ikke si om det er begått en straffbar handling, en ulykke eller hva som har skjedd, sa politistasjonssjef Anita Hermandsen i Tromsø på en pressekonferanse mandag kveld.

Har status som vitne

Politiet har kontakt med barnas far, som ble avhørt mandag kveld. Han har status som vitne, og får oppfølging fra Tromsø kommunes kriseteam. Politiet kjenner ikke til at de har annen familie i Norge.

Det er ikke kjent hvor lenge de fire hadde ligget i vannet før de ble hentet opp. Politiet jobbet mandag kveld med avhør og åstedsundersøkelser. De ber også folk som kan ha gjort i observasjoner i området i tiden før klokka 17.28 mandag ettermiddag, om å ta kontakt.