ANSATT FOR TO KAMPER: Tom Nordlie er ansatt for Lillestrøm i de to kvalifiseringskampene mot Start.
ANSATT FOR TO KAMPER: Tom Nordlie er ansatt for Lillestrøm i de to kvalifiseringskampene mot Start. Foto: Terje Bendiksby

Tom Nordlie tar over Lillestrøm

Tom Nordlie (57) blir kastet inn i kvalifiseringskampene mot Start.

Lillestrøm kunne på en pressekonferanse tirsdag vise frem Tom Nordlie, som er hentet inn som erstatteren til Jörgen Lennartsson, som fikk sparken etter siste Eliteserie-runde.

Nordlie skal lede LSK i kvalifiseringen mot Start lørdag 7. og onsdag 11. desember.

– Etter de to kampene vet jeg ikke hva som skjer. Jeg har gamblet litt, og jeg vil gjøre så bra arbeid og inntrykk at det er mulig de vil ha meg med videre. Jeg fokuserer bare på de to kampene, og jeg tror det er ganske avgjørende hva som skjer der. Det er ingen intensjon eller opsjon på hva som skjer videre, sier Nordlie på pressekonferansen.

Kontrakten med Skeid er terminert og LSK betaler ingenting for å få tak i ham, opplyser Tom Nordlie på pressekonferansen.

– Jeg hadde nok ikke gjort det om det ikke var Lillestrøm. De har ikke rykket ned siden 1966, og det er litt morsomt å tenke på hvor mye man kan påvirke en gruppe på halvannen uke, sier Nordlie til TV 2.

Nordlie hevder han ikke får en eneste krone om Lillestrøm rykker ned.

Sportssjef i LSK, Simon Mesfin, sier at de kun fokuserer på de to kommende kampene mot Start, før det blir en evaluering på slutten av sesongen.

– Vi har ikke ansatt en trener for neste år. Vi er nødt til å sette foten i bakken og ta en grundig evaluering, for det trenger denne klubben her etter den situasjonen vi har havnet i, uavhengig av utfallet av disse to kampene, sier LSK-sportssjefen til TV 2.

– Forutsetninger for en fantastisk jobb

Nordlie har de fire siste sesongene ledet Skeid, som rykket ned fra Obos-ligaen etter kun én sesong tilbake på nivå to.

57-åringen tok cupgull og fjerdeplass med Lillestrøm i 2007, før en meget svak start på sesongen året etter førte til at treneren fikk sparken.

Nordlie hevder han tar jobben uten frykt for å rykke ned.

– Jeg får skylden for mye, men får jeg skylden for dette nedrykket, setter dere journalistisk rekord i heder og skyld til Tom Nordlie. Det er sånn at når jeg fiser, så driter jeg i buksen. Selvfølgelig skjønner jeg betydningen, men jeg har kun fokus på det jeg kan gjøre og få folk til å få frem det de kan fra før, sier Nordlie.

LSK-kaptein Frode Kippe sier at Nordlie kommer inn med engasjement.

– Det lå kanskje i kortene når det ble som det ble. Han har vært i klubben, kjenner klubben og kjenner Start godt, og har sånn sett forutsetninger på å gjøre en fantastisk jobb. Jeg tror guttene er positive til det, sier han til TV 2.

God kjennskap til kvalikmotstanderen

Nordlie innrømmer at han har god kjennskap til Start, som han har fulgt tett etter å ha vært trener i klubben fra 2004 til 2006.

– Joey Hardarson (Starts hovedtrener) var min sentrale midtbanespiller i Start, og jeg var mentor for han i 2014 i Fløy. Vi var sammen én gang i uka da jeg var i Sandnes Ulf, så jeg kjenner folka godt, sier Nordlie.

Tom Nordlie har tidligere også vært trener for Odd, Vålerenga, Sandefjord, Viking, Kongsvinger, Sandnes Ulf og Fredrikstad.

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen, som spilte under Nordlie i Start, tror det sannsynlige trenerskiftet vil slå godt ut for kanarifuglene i kvaliken.

– Han er veldig tydelig på hvordan han vil spille. Selv om han bare får noen dager, er han god til å forenkle ting og gi et par beskjeder om hvordan de skal angripe og forsvare seg uten at det blir for innvikle. Slik jeg kjenner Tom fra treningsfeltet og garderoben, er han en trenertype som passer bra til denne typen jobber, sier Mathisen.