Politiet i Oslo søker etter en sølvfarget Mercedes og to menn etter det de mistenker er avfyrte skudd ved Briskeby brannstasjon mandag kveld.
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Politiet i Oslo søker etter en sølvfarget Mercedes og to menn etter det de mistenker er avfyrte skudd ved Briskeby brannstasjon mandag kveld. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Smell hørt i Oslo – politiet har grunn til å tro at skudd er avfyrt

Politiet søker etter flere personer etter at det ble hørt flere smell i Oslo sent mandag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klokken 04.25 forteller operasjonsleder til TV 2 at politiet har avsluttet de operative søkene etter de involverte.

– Vi har avsluttet det aktive søket, og saken er nå i etterforskningsfasen. Det er ikke funnet noen skadde, og vi har heller ikke fått beskjed om skadde fra sykehus eller legevakt, sier Jøkling.

Politiet vet ingenting om hva som har skjedd, men det er gjort funn på stedet som øker mistanken om at det er avfyrt skudd.

Politiet rykket sent mandag kveld ut til området ved Briskeby brannstasjon i Oslo, etter at det ble meldt om flere smell fra området.

– Vi er i området med mye ressurser, sa operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt til TV 2 ved midantt.

Meldingene kom cirka klokken 23.25 mandag kveld.

Det ble også meldt om personer og kjøretøy som raskt forlot stedet.

Operasjonsleder Jøkling sier til TV 2 at det også er meldt om to personer som har løpt etter en tredjeperson.

På Twitter opplyser politiet at de søker etter to menn som blir beskrevet som av henholdsvis afrikansk opprinnelse og muligens fra Midtøsten.

Det er også sett en bil på stedet, men det er foreløpig uklart om denne har noe med den aktuelle hendelsen å gjøre, sier operasjonslederen.

Bilen, som beskrives som en sølvfarget Mercedes, kjørte i retning mot Vestkanttorget.

Politiet foretar undersøkelser på stedet. Det er ikke funnet spor som tyder på at noen er skadd, men operasjonslederen forteller at det er gjort funn som styrker mistanken om at det er avfyrt skudd.

– Vi sperrer av enkelte områder i forbindelse med åstedsundersøkelser, sa Jøkling ved midnatt.

Politiet ønsker å komme i kontakt med folk som kan ha interessante observasjoner av personer eller bil i forbindelse med hendelsen. De vil følge opp saken med store politiressurser gjennom natten.